Yozgatlı öğrenciler organik oyuncak üretiyor

Yozgat'ın Sorgun ilçesindeki Bilim ve Sanat Merkezi'nde eğitim gören ilkokul ve ortaokul öğrencileri, organik malzemelerden ahşap oyuncak üretiyor ve bu oyuncakları köy okullarındaki öğrenci arkadaşlarına gönderiyor.

Yozgatlı öğrenciler organik oyuncak üretiyor
Yayınlanma:

Yozgat'ta 2019 yılında açılan Bilim ve Sanat Merkezi, resim, müzik, ahşap işleme, yenilenebilir enerji, uzay ve havacılık ile bilişim ve zeka oyunları gibi atölyelerle öğrencilere eğitim ve gelişim imkanı sunuyor. Ahşap atölyesinde öğrenciler, tasarım becerilerini geliştirmek amacıyla organik oyuncaklar tasarlayıp üretiyor.

OYUNCAKLAR KÖY OKULUNDAKİ ÖĞRENCİLERE VERİLİYOR

Öğretmenlerinin gözetiminde, güvenli mini tezgahlarda matkap, testere ve zımpara gibi aletlerle çalışan öğrenciler, tasarladıkları ahşap parçaları birleştirerek çeşitli oyuncaklar ortaya çıkarıyor. Bu organik ve sağlıklı oyuncaklar daha sonra köy okullarındaki öğrencilere hediye ediliyor.

organikoyuncak.jpg

Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Öcal, öğrencilerin çalışmalarını yerinde incelediklerini ve Bilim ve Sanat Merkezi'nin ilçeye 5 yıl önce kazandırıldığını belirtti. Yeni binaya taşınmanın ardından okul müdürü ve yardımcısının gayretleriyle ahşap atölyesinin açıldığını ifade eden Öcal, amacın zararsız ve ekolojik oyuncaklar yaparak köy okullarındaki çocuklara dağıtmak olduğunu vurguladı.

Fen Bilgisi Öğretmeni Merve Şirin ise Sorgun BİLSEM'de kurulan ahşap atölyesinde köy okulu öğrencilerine organik oyuncak ürettiklerini belirtti. Haftada iki gün derse gelen öğrencilerin sağlıklı ve organik oyuncaklar ürettiğini söyleyen Şirin, bu süreçte öğrencilerin el göz koordinasyonlarının sağlandığını ve tasarım becerilerinin geliştiğini ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.