Yozgat'ta Celal Köse ne yaptı, Kazım Arslan ne vaat etti?

31 Mart sonrası Türkiye'de değişim yaşayan şehirlerden biri de Yozgat oldu. 2019-2024 yılları arasında Adalet ve Kalkınma Partili (AK Parti) Celal Köse tarafından yönetilen Yozgat 2024 seçimlerinde Yeniden Refah Partili (YRP) Kazım Arslan'ın yönetimine geçti. Peki Celal Köse Yozgat için neler yaptı, Kazım Arslan neler vaat etti? İşte detaylar...

Yozgat'ta Celal Köse ne yaptı, Kazım Arslan ne vaat etti?
Yayınlanma:

31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye genelinde büyük bir değişim yaşandı. Seçim yarışı genel olarak Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) arasında geçse de son dönemde ülke genelinde etkinliğini artıran Yeniden Refah Partisi (YRP) yaşanan değişimin öncülerinden oldu.

Yerel seçimlerde değişime uğrayan illerden biri olan Yozgat'ta YRP'nin seçilmesiyle birlikte yeni bir dönem başladı. YRP'li Kazım Arslan yeni dönemde 5 yıllık bir süre boyunca Yozgat'a başkanlık edecek.

CELAL KÖSE DÖNEMİNDE NELER YAPILDI?

2029-2024 yılları arasında başkanlık yapan AK Partili Celal Köse de Yozgat'ta birçok projeyi hayata geçirdi. Köse, 95 adet projeyi Yozgat'a kazandırdı. Yozgat'ta Köse döneminde öncelikle alt yapı, üst yapı ve ulaşıma öncelik verildi. Bu kapsamda, 132 bin ton asfalt dökülerek, 172 kilometre asfalt çalışması yapıldı. İl genelinde 10 farklı bölgede ışıklandırma hizmeti faaliyete geçirildi.

celalkose.jpg

5 yıl boyunca Yozgat'ta; Millet Bahçesi çevre yolu, Sanayi Bulvarı çalışması, yeni kapalı otobüs durakları, yeni taksi durakları, yeni makine parkına araç takviyesi, Asrın projesi, mahalle konaklarının yapılması, 15 mahalleye halı saha yapımı, park yapımları, modern kesimhane, Has Bahçe Sosyal Tesisi kurulması, bisiklet yolları, depolama alanı, otomatik sulama sistemi, mezarlık bakım ve düzenlemeleri, Çapanoğlu Büyük Cami çevre düzenlemesi, Yeni Hâl ve Yaşam Merkezi, Cumhuriyet Parkı düzenlemesi, Millet Bahçesi yapımı, Gençlik, Spor ve kültür Merkezi, e-Belediye Hizmeti, deprem Bölgesine yardım, Yozgat tanıtım günleri projesi, Şefkat Evi projesi, geri dönüşüm merkezi kurulması, Bilim Merkezi kurulması, Abide İşhanı kentsel dönüşümü gibi pek çok proje de tamamlandı.

YOZGAT'I GELECEK DÖNEMDE NELER BEKLİYOR?

2024 yerel seçimleriyle Yozgat'ın yeni başkanı seçilen Kazım Arslan, 2024 ve sonrası için hazırladığı projeleri 'Değişen Yozgat' adında bir kitapçıkta toplamıştı.

Arslan, burada vaat ettiği projelerle Yozgat'a Avrupai bir görünüm kazandırılacağını söylemişti. 'Yeni Yozgat' adını verdiği projede müstakil tarz evlerin inşa edilip insanların sıkışık yaşam tarzından uzaklaştırılması hedefleniyor.

kazimarslan.jpg

Arslan, Yozgat'ın dışarıdan ziyaret edilen bir yer olması için de çalışmalar başlatacağını duyurmuştu. Bu kapsamda Yozgat Nohutlu Tepesi'ne bungalov otel inşa edilerek Yozgat'ın kapılarının dışarı açılması sağlanacak.

Göreve geldikten sonra ilk projesi için imza atan Arslan, bin konutluk Şehri Huzur Yapı Kooperatifi'nin kuruluşunun tamamlandığını ifade etti.

Yozgat'ın yenilenmesi adına farklı projelerin de tamamlanacağını dile getiren Arslan, Macera Parkı, Huzur Kıraathanesi, Salı Pazarı binası, Bahçeşehir Mahallesi İş Merkezi gibi projelerin yapılacağının sözünü verdi.

İkinci Abdülhamid Han döneminde temelleri atılan ve 1908 yılında dönemin Belediye Başkanı Tevfik Zade Ahmet Bey tarafından inşa edilen 116 yıllık Saat Kulesi de Kazım Arslan'ın göreve başlaması sonrasında tamir edilerek restore edildi. Şu anda saat ilk günki gibi çalışıyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.