Yozgat'ta 'Portatif Çadır Ağıl' projesi hayvan sayısını artırdı

Yozgat'ta 2017 yılında başlatılan 'Portatif Çadır Ağıl' projesi, hayvanların daha konforlu bir şekilde barınmasını sağlıyor.

Yozgat'ta 'Portatif Çadır Ağıl' projesi hayvan sayısını artırdı
Yayınlanma:

Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen 'Portatif Çadır Ağıl' projesi kapsamında, Yozgatlı üretici Abdullah Eroğlu, küçükbaş hayvan sayısını 300'den 580'e çıkararak çadır ağıl sayesinde hayvanlarına daha konforlu ve sağlıklı bir barınma imkanı sağladı.

2017 yılında başlatılan proje, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini teşvik etmek ve kırmızı et üretiminde küçükbaş hayvan payını artırmak amacıyla gerçekleştiriliyor. Yararlanan üreticilere çadır ağıl desteği verilmesi, Abdullah Eroğlu gibi çiftçilerin hayvan sayısını artırmasına ve hayvanlarının daha iyi koşullarda barınmasına olanak tanıyor.

YAZIN DİNLENME KIŞIN BESLEME AMACIYLA KULLANILIYOR

Abdullah Eroğlu, Sarıkaya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Süleyman Doğan'ın liderliğinde 4 yıl önce başvurduğu 'Portatif Çadır Ağıl' projesinden devlet desteği alarak yararlandığını belirtti. Eroğlu, projenin avantajlarıyla hayvan sayısını 300'den 580'e çıkardığını ve bu sayıyı daha da artırmayı hedeflediğini ifade etti. Çadır ağılın, hayvanların konforlu ve sağlıklı bir ortamda barınmasını sağlayarak büyük avantaj sunduğunu vurgulayan Eroğlu, yazın dinlenme, kışın besleme amacıyla çadırı kullanabildiğini ve temizliğini kolayca gerçekleştirebildiğini belirtti. Devlet desteği ile uygun maliyetle çadır ağıla sahip olduğunu ifade eden Eroğlu, İlçe Tarım Müdürüne teşekkür ederek desteklerinden dolayı minnettarlığını dile getirdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.