Yozgat'ta Sorgun Halk Kütüphanesi açıldı

Yozgat'ta Sorgun Halk Kütüphanesi'nin açılışı yapıldı. Açılışa, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu da katıldı.

Yozgat'ta Sorgun Halk Kütüphanesi açıldı
Yayınlanma:

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sorgun Belediyesi'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Yeni Kütüphane' projesi kapsamında, Sorgun Halk Kütüphanesi resmi olarak hizmete açıldı. Açılış törenine, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Sorgun Kaymakamı İhsan Emre Aydın, Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci ve diğer davetliler katıldı.

FARKLI ALANLARDA HİZMETLER SUNULACAK

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, törende yaptığı konuşmada, 'Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Yeni Kütüphane' projesinin 87. hedefi olan Sorgun İlçe Halk Kütüphanesi'nin açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu dile getirdi. Mumcu, önceki kütüphanenin 200 metrekarelik bir alanda hizmet verdiğini, ancak proje kapsamında yapılan kültür yatırımlarıyla 1000 metrekarelik kapalı alana sahip, modern bir kütüphanenin kazanıldığını belirtti. Yeni kütüphanede çocuk bölümleri, yetişkin bölümleri, yayın bölümü ve çalışma salonları gibi farklı alanlarda hizmetler sunulduğunu vurguladı.

DAHA DONANIMLI BİREYLER YETİŞMESİNE KATKIDA BULUNACAK

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, kütüphaneleri kitaplarla buluşturmayı hedeflediklerini belirterek, yeni nesil kütüphanenin sadece kitapların toplandığı bir mekan olmadığını, aynı zamanda sosyal bir buluşma noktası olarak da hizmet vereceğini vurguladı. Sorgun İlçe Halk Kütüphanesi'nin gençlerin daha donanımlı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlayacak, kitap severleri buluşturarak bağları güçlendirecek bir merkez olacağını söyledi. Mumcu, projelerin yarı yarıya yapıldığını ve başkanın ikinci ve daha büyük bir kütüphane kurma çabasını takdirle karşıladığını ifade etti. Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci ise kütüphanenin arsa tahsisini ve maliyetinin yarısını belediyenin karşıladığını söyleyerek, Sorgun'a hayırlı olmasını diledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.