Eyüp Kara

Eyüp Kara

Bülent Uygun neden olmasın?

Bülent Uygun neden olmasın?

Sezon bitti takımlar ya yeni teknik adam ya da yeni futbolcularını kadroya katma peşinde. Başkentin Spor Toto Süper Lig’deki iki temsilcisinden Osmanlıspor’da gündem teknik adam meselesi.

Takımı son iki sezondur çalıştıran Mustafa Reşit Akçay’ın sezon ortasında istifa etmesinin ardından takımın başına getirilen Hamza Hamzoğlu takımı ligin sonuna küme düşürmeden sağ salım limana yanaştırdı.

Limana yanaşan geminin kaptanı olarak yeni sezon için takımı nasıl daha iyi duruma getiririz, takıma hangi oyuncuları katarız da yeni sezonda sıkıntı yaşamayıp yeniden Avrupa kupalarına katılırızın hesaplarını yaparken biranda neler oldu, neler bitti anlamadın Hamza Hamzaoğlu ile yollar ayrıldı.

Hal böyle olunca yeni bir hoca lazım takıma ve hemen arayışlar başladı. Gündemdeki isim Gaziantepspor ile ligde kalma mücadelesi veren fakat bunda başarılı olamayan Bülent Uygun ilk hedef olarak gündeme geldi. Bence gayet güzel bir seçim olur. Bülent Uygun neden olmasın?

Hatta söylentilere göre Osmanlıspor’un teknik direktörlük görevi için Bülent Uygun ile prensip anlaşmasına vardığı ve tecrübeli teknik adam 3 yıllık sözleşme imzalayacağı bile söylentileri uzun zamandır medyada yer alıyor.

Henüz kulüpten bu konuda ne resmi bir yalanlama ne de resmi bir doğruluma gelmedi. Kulüp sessizliğini koruyor. Söylentilere göre yakın zamanda resmi bir açıklama yapılacakmış.

Hatırlanacağı üzere bir ara Beşiktaş ile yollarını ayıran Tamer Tuna'nın ismi Osmanlıspor ile anılmış fakat bu konuda bir gelişme olmamıştı. Tamer Tuna Göztepe ile anlaşınca bu plan suya düştü ve rota Bülent Uyguna yöneldi.

Bülent Uygun Türk futbolunun yetiştirdiği en iyi forvet oyuncularından birisiydi. Hatta gol kralı olarak büyük bir başarıya imza atmıştı. Başarılı kariyerinin ardından ilk teknik adamlık deneyiminin Sivasspor ile yaşamıştı.

Bülent Uygun yönetimindeki Sivasspor 2003-2004 sezonunda Beşiktaş ile büyük yarışın içine girmiş son iki haftada şampiyonluğu rakibine kaptırmıştı. Yani Bülent Uygun teknik adam olarak ilk teknik adamlık döneminde rüştünü ispat etme imkanı buldu.

Sivasspor’un ardından Buca, Eskişehir, Elazığ derken Uygun’un yolu Gaziantepspor ile kesişti. Buradan 2013 yılında Katar’ın yolunu tutan Bülent Uygun Umm-Salal Sport Club ile 2016 yılının ortasına takımın başında teknik adam olarak kaldı.

Buradan rotayı yeniden Gaziantepspor’a çeviren Bülent Uygun ne yazık ki ligde kalma mücadelesi veren ekibi ile direnmesine karşın maalesef düşmekten kurtulamadı. Yani Uygun elinden gelen bütün çabayı, bilgi ve becerisini ortaya koymasına karşın takımını ligde tutmayı başaramadı. Bu Uygun’un kötü teknik adam olduğunu göstermez. Çünkü takımın kimyası ve yapısı zaten ligin en zayıf kadrolarından birisiydi.

Bülent Uygun, Osmanlıspor için iyi bir fırsat ve yeni bir çıkışı demek. Gayet güzel bir tercih ve yerinde bir teknik adam olur düşüncesindeyim. Çünkü Uygun’da yeniden kendini ispat etmek ve yeniden yükselmek için bu fırsatı iyi kullanacaktır. Osmanlıspor yönetimi bence hiç düşünmeden Bülent Uygun ile sözleşme imzalamalı hem de uzun vadeli imzalamalı ki geleceğin Osmanlıspor’u yeniden ortaya çıksın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi