İhsan Akça

İhsan Akça

Bunlardan ibret alalım

Bunlardan ibret alalım

Yurdumuzun dört bir yanında sel felaketleri, yangınlar birbirini takip ediyor. Sel felaketlerinin yağmurdan ve arazi durumlarından olduğunu düşünürken yangınların ciğerlerimizi dağladığını düşünüyoruz. Her ikisi de cana ve mala zarar veren olaylardır. Cana mâl olanlara Allah rahmet etsin. Mala mâl olanlara devletimiz hemen yetişerek mağduriyetlerini en kısa zamanda gidersin. Gidermeye de çalıştığını duyuyor, öğreniyoruz. Yağmur nedeniyle sellerin verdiği zararları önlemek için evlerimizi, ahırlarımızı, bahçelerimizi selliklerden uzak yerlerde yaparak çareler arayalım. Nerede olursa olsun tabii afetlerin önüne geçmek kolay olmuyor ama yine de tedbiri almak şarttır.

Ormanlarımızın yanmasına gelince: Aynı anda birçok yerde yangınların çıkması aklımıza hemen terör belasının başka yüzünü gösteriyor. Terör dağda sıkıştıkça zehrini başka yönlerde kullanmaya başlıyor. Milletimiz korona denilen bela ile uğraşırken; sel baskınları, orman yangınları yaşamak büyük bir zulümdür. Bunu anlamak millet olarak bu felaketler karşısında birlik ve beraberliğimize zarar getirmeden bu afetlerle uğraşmak zorundayız. Böyle zamanlarda bahanelere sığınmayalım. Elimizden gelen her şeyi yaparak mağdurlara yardımcı olalım. Bu felaketlerin ekonomimize ne kadar zarar verdiğini unutmayalım. Yaraların sarılmasına yardımcı olalım. Böyle zamanlarda devletimizin yanında yer alalım. Allah’tan böyle afetlerden milletimizi koruması için dualar edelim.

Bütün kurum ve kuruluşlar hep birlikte önder olalım. Yanan bir ağacın yerine on ağaç dikelim. Bu yönde çalışanlara, önderlik yapanlara yardımcı olalım. Her zaman her fırsatta onların yanında yerimizi alalım. Yurdumuza zarar verenleri sevindirmeyelim. Yurdumuzun her yerini yeşillendirelim. Terör cephede yapamadığını kalleşçe ormanlarımızdan almaya çalışıyor. Her zaman her yerde olduğu gibi böyle zamanlarda da bir olalım birlikte olalım. Devletimiz bu çakalların meydana çıkarılması için çalışmaktadır. İnşallah en kısa zamanda bu çakalları bulurlar, buluyorlar da.

Ey bu milletin gizli ve açık düşmanları, ey Ermeni tohumları, ey dış güçlere satılmışlar, ey kanı bozuklar sizlerin yaptığı namussuzluğu hiçbir zaman unutmayacağız. Eğer içimizden onlara da destek olanlar varsa onlara da lanet olsun. Yakalanan suçluyu akli dengesi yerinde değil çocuk yaşta gibi sebeplerle bırakıyorsanız size de yazıklar olsun. Eğer kanunlarda boşluk varsa da sizin vicdani sorumluluğunuz yok mu? O ormanlara içindeki insan, hayvan ve bütün canlılara da mı acımıyorsunuz? O alçakları serbest bırakıyorsunuz? Bu vatana zarar verenlerin Allah belasını versin! Milletimizin canı sağ olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan Akça Arşivi