Yazar Özgür Hüseyin Akış, İSİG Nisan ayı raporunu değerlendirdi

İSİG Nisan ayı iş cinayetleri raporu açıklandı. Rapora göre iş sağlığı ve güvenliğinde yaşanan eksiklikler baştan savma "tedbirler" ile ne yazık ki giderilmiyor. Yazar Özgür Hüseyin Akış, İSİG raporu ile iş sağlığı ve güvenliğini değerlendirdi.

Yazar Özgür Hüseyin Akış, İSİG Nisan ayı raporunu değerlendirdi
Yayınlanma:

HABER: ALİ DEMİRASLAN

İSİG Nisan ayı iş cinayetleri raporu açıklandı. Rapora göre iş sağlığı ve güvenliğinde yaşanan eksiklikler baştan savma "tedbirler" ile ne yazık ki giderilmiyor. İSİG Ankara Meclisi Gönüllüsü Yazar Özgür Hüseyin Akış, İSİG raporu ve iş sağlığı ile güvenliğini anadolugazete.com.tr için değerlendirdi.

İş cinayetlerinin her ay İSİG meclisinin yayınlamış olduğu raporla gündemimize girdiğine değinen Özgür Hüseyin Akış, Nisan ayında İstanbul Beşiktaş’ta bir eğlence merkezinde çıkan yangında 30 işçinin yaşamını yitirdiğine değindi.

20240515-160033-0000.jpg

Hükümetin CHP’li belediyeyi suçlamasının merkezi hükümetin sorumluluğunu görünmez kılmayacağını aktaran Akış, "Yerel yönetimin sorumluluğu elbette saklı kalarak, iş yerlerinde İş güvenliğinin sağlanmaması üretim sürecinin temelinde kârın merkezde olmasından kaynaklı." dedi. Akış, iş güvenliği için geliştirilecek her türlü tedbirin patronların olmazsa olmaz bir konusu olduğunu ifade etti.

20240515-155530-0000.jpg

YAZ GELDİ MEVSİMLİK İŞÇİLERİN CAN GÜVENLİĞİ YOK

Yaz aylarının yaklaştığına dikkat çeken Akış, önümüzdeki süreçte tarım sektöründe yaşanacak iş cinayetleri ile karşı karşıya olduğumuzu ifade etti. Akış, yaz aylarının gelmesi ile iş cinayetlerinin süreklileşmesinin alışılmış bir durum halini almaması gerektiğini vurgulayarak hayatta kalabilmek için de örgütlü mücadelenin ihtiyaç olarak kendisini dayattığını söyledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.