Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

Canınız sağolsun

Canınız sağolsun

Türk sporunun takım sporlarındaki en başarılı branşı olan kadın voleybolu ile bir kez daha gurur duyduk. Türk kadının başarısı, azmin ve çalışmanın bir ürünü olduğunu kabul etmemiz lazım.

Kuru kuruya başarı gelmiyor maalesef. Ne kadar çok çalışırsanız, ne kadar çok emek verirseniz başarı da kendiliğinden geliyor. Bu başarı bazen sancılı olsa da sonunda zirveye çıkmak ve orada sürekli kalmak gerçekten gurur verici.

Filenin Sultanları bir kez daha gururum oldu ve olmaya devam ediyor. Türk kadınının cesaretini, ferasetini ve ne kadar kuvvetli olduğunu bütün dünyaya bir kez daha gösterdi. Ben kendileri ile gurur duyuyorum sonuç ne olursa olsun.

Türkiye’nin ev sahipliğinde ilk kez düzenlenen FIVB Milletler Ligi Finalleri bu sene Ankara’da yapıldı. Finallerde mücadele eden A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Perşembe akşamı çeyrek final maçında Tayland’ı 3-1 mağlup ederek üst üste dördüncü kez adını yarı finale yazdırmış ve tüm Türkiye’yi bir kez daha gururlandırmıştı.

Filenin Sultanlarının yarı finaldeki rakibi son Avrupa Şampiyonu İtalya oldu. Güçlü bir takım olan İtalya karşısında A Milli Kadın Voleybol Takımımız ilk set dışında ortaya koyduğu güzel ve keyifli voleybolu ile gerçekten neden burada olduğunu bütün dünyaya bir kez daha gösterdi.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2022 FIVB Milletler Ligi yarı final maçında İtalya'ya ile Ankara Spor Salonu’nda karşılaştı. Rakibine 3-0 mağlup olan Filenin Sultanları finale çıkma şansını yitirdi. Sultanlarımız üçüncülük dördüncülük maçına çıkacak. Sonuç ne olursa olsun ben kendilerini şampiyon ilan ediyorum.

Gönül elbette şampiyonluk ister fakat dünyanın dört büyük takımı arasına kalmak aslında şampiyon olmak kadar değerlidir benim nazarımda. Çünkü bu başarı alınterinin ve azmin zaferidir. Her şartta ve her ortamda daima zirveye oynayan bir takım şampiyon olmasa bile alkışı hak etmiştir ve onları tebrik ediyorum.

Maça gelecek olursak İtalya gerçekten çok iyi oynadı. Başta dünyanın en büyük oyuncularından birisi olarak kabul edilen ve bu sene ülkemizde Vakıfbank’ta forma giyecek olan Paola Egonu önderliğinde parkeye çıkan İtalya finale çıkmayı hak eden taraftı. 

Neden derseniz gerçekten fizik olarak bizim milli takımımızdan daha iyi olduklarını kabul etmemiz lazım. Attıkları taktik servislerle A Milli Kadın Voleybol Takımımızı oyundan düşürdüler ve isimlerini finalle yazdırmayı başardı.

Paola Egonu’yu çıkarın sıradan bir takım görüntüsü var İtalya’nın. Bir oyuncu bir takımın kaderini nasıl değiştirir bunun en güzel örneğini Türkiye-İtalya maçında bir kez daha gördük. Takımın ihtiyacı olduğu anda ortaya çıkan ve takım arkadaşlarının güvenini kazanmak böyle bir şey olsa gerek.

İtalya ne zaman sıkışsa, ne zaman sayıya ihtiyacı olsa topu hemen Paola Egonu’ya atıyorlar ve Egonu da uzun boyuyla blok üstü vuruşları ile sayıları takımına bir bir kazandırdı ve ülkesinin adını finale yazdırdı. 

Bu bizim bütün takımlarımıza ders olsun. Takımlarımıza bir sürü yabancı oyuncu almak yerine bir tane böyle dominant ve etkili bir oyuncu alırsanız sonucun zafer olduğunu görmemeniz içten değil.

Neticede bizim adımıza buruk bir final oldu. Gönül isterdi ki evimizde oynadığımız turnuvada final oynayıp şampiyon olalım ama kısmet olmadı. Darısı bundan sonraki maçlara diyelim…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi