Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

Cesarete bak

Cesarete bak

Gezi Parkı davasında olayları finanse etmekle suçlanan ve öncesi gün açıklanan karar sonrası ortalık karıştı. Bu işte taraf olanlar boylarından büyük sözler söylemeye başladı.

Özgür Özel o kadar cesaretli ki kendi boyuna bakmadan milletin seçtiği bir Cumhurbaşkanının alenen tehdit ediyor “seni yargılarız” haklı adam. Çünkü kendi partisi masum adamları asmakta marifetlidir, bunu defalarca kez yaptılar yine yaparlar. Ama bu millet sana izin vermez bilesin.

İstinafın beraat kararlarını bozmasının ardından önceki gün görülen 17 sanıklı Gezi ana davasında iş insanı Osman Kavala, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kavala için verilen müebbet kararı CHP ve HDP'nin yanı sıra ABD ve Almanya'nın da tepkisini çekti. Üstüne vazife olmayan pek çok işe karışan ülkeler yine sahaya inip Türkiye’de adaletin olmadığından dem vurdular.

Dünyada adalet dağıtan bu alçaklar kalkmış benim ülkeme adalet dersi vermeye kalkıyor. Be kansız alçaklar siz değil misiniz dünyanın neresine adalet götüreceğiz diyerek oraları kan ve gözyaşı gölüne çeviren, insanların vatanlarından sürgün edilmesine ve sürülmesine neden olan.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Gezi Davası'nda kararın açıklanması sonrası Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a tehditler savurdu. Adeta esti gürledi ve boyundan büyük sözler söyleyerek büyük tepki çekti ve çekmeye devam edecek bunun sonuçlarını gitti her yerde görecek.

Özgür Özel, “Kavala özgürdür. Tarih önünde Recep Tayyip Erdoğan mahkum olacaktır, hesap verecektir. And olsun, and olsun, and olsun” ifadelerini kullandı. Özel’in bu açıklamasına siyasi CHP ve HDP hariç diğer bütün siyasi parti temsilcilerinden büyük tepki geldi.

Özel'in tehdidine AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik karşılık verdi. Çelik, "Hiç kimse Cumhurbaşkanımızı tehdit edemez. Demokratik meşruiyete sahip cumhurbaşkanını tehdit etmek, Türkiye'yi ve milli iradeyi tehdit etmektir. Milli iradeyi tehdit eden Yassıada zihniyeti ebediyen mahkum olmuştur" sözleri ile Özgür Özel'e tepki gösterdi.

Daha birçok tepki varda ben sadece bir tanesini sizinle paylaşmak istedim. Ama insanın üzülmemesi elde değil. Bir milletvekili kalkmış halkın seçtiği Cumhurbaşkanını tehdit ediyor kendi aklınca. Sizce bu cesareti nereden alıyor?

Ben tahmin ediyorum bu cesaretin kaynağını. Güvendikleri yer Amerika ve Avrupa. Nasıl olsa onların sayesinde seçimle yenemedikleri Erdoğan’ı onların sayesinde devirmek. Hal böyle olunca onlar kulağına ne üflüyorsa onu söylemek zorunda. Yazık ülkesinden yana olamayana söyleyecek söz zaten yok.

Gezi Parkı davasının neticelenmesinin ardından adliye önünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tehdit eden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, daha vahim ve skandal açıklamalarına ara devam ediyor.

Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs provokasyonlarının fitilinin ateşlendiği Gezi Parkı olaylarını savunan Özel bir youTube kanalının canlı yayınında “Erdoğan'ı yine bir Gezi ruhu yenebilir” dedi.

Yani diyor ki o gezide beceremedik yeni bir gezi düzenleyelim belki orada yeneriz Erdoğan’ı deviririz. Bence tavsiye etmem bunu denerse inan bu dediğine pişman olur keşke demeseydim der.

Bu halk inanın ikinci bir geziye izin vermez. Gezi dediğiniz vandalizmdir bana göre. Meselenin ağaç olmadığını gördüğümüz için yeni bir gezi size tavsiye etmiyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi