Çiğ köfte yiyerek zayıflayın

Manisa Sekizeylül Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Buse Telli, yaz mevsimi öncesi fazla kilolarından kurtulmak isteyenleri...

Çiğ köfte yiyerek zayıflayın
Yayınlanma:
Güncelleme:

Manisa Sekizeylül Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Buse Telli, yaz mevsimi öncesi kilosundan şikayetçi olanların dikkatini çekecek açıklamalar yaptı. Etsiz yapılan çiğ köftenin baharatları nedeniyle zayıflamak isteyenler için iyi bir tercih olduğunu dile getiren Telli, diyet yapanların bu yiyecekten uzak durmasına gerek olmadığını aksine tercih edilmesinin zayıflamaya destek sağladığını söyledi.

Telli, "Diyet ile sevilen yiyeceklerden uzak kalınsa da çok severek yediğimiz çiğ köfte hem tok tutar, hem zayıflamamıza destek sağlar. Acı biberin yağ yakma ve metabolizma hızlandırıcı özelliği vardır. Bulgur, içinde fazlaca lif barındırır, kan şekerinin düzenlenmesi ve sindirim sitemi için faydalıdır. Cevizin kolesterol düşürücü etkisi vardır. Yani çiğ köfte aslında düşünüldüğü gibi zararlı bir yiyecek değil aksine zayıflamamızı kolaylaştıran bir yiyecektir" dedi.

FABRİKASYON ÇİĞ KÖFTEYE DİKKAT!

Çiğköftenin porsiyonunun ayarlanması halinde diyetten çıkarılmasına gerek olmadığını ifade eden Telli, "Her ne kadar kalorisi çok düşük olmasa da etsiz olarak yenilecek 3-4 adet çiğ köfte sadece marul ve limonla tüketilirse kilo aldırmaz. Diyet yapıyorsunuz diye çiğ köfteden uzak durmanıza gerek yok. Özellikle öğle yemeği ve akşam yemeği arasında fazla zaman olduğu için acıkma durumu daha çok olur. 3-4 adet çiğ köfte, marul ve bol limon ile güzel bir ara öğün yapabilirsiniz. Son yıllarda daha da yaygınlaşan fabrikasyon üretim ile etsiz yapılan çiğ köftelere dikkat edilmelidir. Kalite belgelerine sahip, sağlıklı olarak hazırlanmış, paketlenmiş ve saklama koşullarına dikkat edilmiş çiğ köfteye diyetinizde rahatlıkla yer verebilirsiniz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.