Uğur Böceği

Uğur Böceği

yazar
Yazarın Tüm Yazıları >

Cildimiz için birçok bilmişten öneri

A+A-

Bir adet patatesi ince rende ile rendeleyip iyice sıkıp suyunu, yüzünüze boynunuza kısacası güneş gören yerlerinize sürün. Daha sonra sıkmış olduğunuz patatesin kendisini yüzünüz kurumak üzereyken maske yapın. Yarım saat sonra yüzünüzü yıkayın. Gün aşırı yaptığınızda yüzünüz harika bir görünüme sahip olacaktır.

Bu maske kırışıklıklara, siyah noktalara, ciltteki lekelere çok iyi gelmektedir. Haftada en az iki kere uygulayın.

Bronzlaşmak için:

Güneş yağının doğal yapımı;

Bir su bardağı zeytinyağını yarım çay bardağı kakao yağı ilave edilerek. Elde edilen karışım doğal bronzluk yağıdır. Eğer bronzlaşmak istemiyorsanız sadece zeytinyağını sürmek yeterlidir.

Pratik Bilgiler

Şimdi söyleyeceklerimiz tüylerinizi ürpertebilir: Tennessee State Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalarda, buzdolabındaki en kirli bölümün sebze çekmecesi olduğu ortaya çıktı.

Boşuna değil: Marketin taze gıda reyonundan alıp evinize getirdiğiniz sıradan bir marulun her gramında 2 milyon bakteri, artı mantar, küf ve muhtelif mikroplar bulunuyor ve siz bunları evinize taşımış oluyorsunuz.

Peki, bu sorunun çözümü nedir?

Cevap basit: Aldığınız meyve ve sebzeleri hemen temizlemek. Oda ısısındaki bir kap suyun içinde sebzeleri sirkeli suda önce biraz ıslatıp daha sonra yıkamalısınız.

Çiğ yenen sebze ve meyveler, sirke katılmış su içerisinde 10 dakika bekletildiğinde bağırsak enfeksiyonlarına neden olan bakteriler bertaraf edilebiliyor, Ayrıca hepatit gibi enfeksiyonlardan koruma sağlıyor.

Sirke ile bakterilerden arındırılmayan meyveler ve sebzeler çeşitli hastalıklara neden olabiliyor.

Sirkenin sebze ve meyve üzerinde kalan kimyasal ilaçlarında temizlenmesine yardımcıdır. Çiğ olarak tüketilen marul, maydanoz, domates ve salatalık türü sebzeleri mutlaka belirli bir süre sirkeli suda bekletilmesi sağlık açısından çok önemli. Bu yolla hasta yapabilecek birçok mikroorganizmalardan kurtulursunuz. Meyveleri de sirkeli suda yıkayabilirsiniz. Aldığınız meyve sebzeler bazen maalesef kanalizasyon karışmış bir suyla sulanmış olabilir. Bu yüzden hastalıklara davetiye çıkarmayalım. Normal suyla yıkamayla zararlı mikroorganizmaları temizleyemezsiniz. Et ve sebze kestiğimiz tahtalarda da zararlı mikroorganizmalar üremektedir. Çok yemek yapılan (Ticari faaliyet yapan veya askeriye gibi ) yerlerin mutfakların denetlemesinde et ve sebze kesme tahtaları üzerinden alınan numuneler alınıp bakılarak, temiz olup olmadığı ortaya çıkar. Sirke ile temizleyiniz. Sirkenin içinde asetik asit var. Asit iyi bir dezenfektandır. Sirkenin bir zararı yok.

Benden söylemesiJ

Önceki ve Sonraki Yazılar
Yazarın Diğer Yazıları

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.