Aysel Ayşe Aygün Özer

Aysel Ayşe Aygün Özer

Çok yazık

Çok yazık

Merhaba sevgili Anadolu Gazetesi okuyucuları kısa bir aradan sonra tekrar burada olmak sizlerle olmak çok güzel. Sevgili okurlarım bu son zamanlarda olanlara bakıyorum da yaşadığımız her şey bir trajedi haline gelmiş.

Ne oluyor diye soruyorum kendi kendime. Ne oluyor biz nereye doğru gidiyoruz. Bizi ne bekliyor?

Hayat pahalı bir hale geldi. En basitinden bir örnek vereyim artık dışarıda bir döner ayran yemek bile neredeyse lüks oldu. Ve çoğu bu lüksü arar oldu. Biz ne ara buralara geldik beş litre ayçiçek sıvı yağ 69 TL oldu.

Böyle devam ederse millet yağı da zor alacak. Evde kızartma pasta börek işi böyle giderse son bulacak gibi. En basiti bir kek için 2 yumurta bir su bardağı sıvı yağ insanlar çocuklarına evde yapıyordu en azında çocuklar yiyordu şimdi o bile zor olacak.

Nereye kadar gider bilmiyorum ama galiba biz eski günleri arayacağız her şey ateş pahası. İşçisi bir garip geçin derdinde başını yastığa koyan rahat uyku uyuyamıyor. Artık ayın başı maaşı bir alıyoruz ay sonu gelmeden bir market, faturalar, iki pazar hele birde okula giden çocuk varsa ayın ikinci haftası para bitmiş. Sonra düşüne düşüne diğer ay geliyor artık insanlar bu sistemden sıkıldı bugünün şartlarında bu gidişe iyi her şey diyen yalan söyler

Millet üç kuruş fazla almak için mesai yapıyor. Yazık bu insanlara emekçinin hakkını hakkı ile veren üstündür benim gözümde.

Millet çocuğu ile aç yatarken tıka basa yiyenler. Onlar bu durum hakkında bence hiç yorum yapmasınlar. Zira ben onların vicdanların dan şüphe duyuyorum. Onların vicdanları kör olmuş.

Lakin Peygamberimiz s.a.v dediği gibi komşusu açken tok olarak geceleyen kişi (olgun) mü'min değildir” buyurmuştur.

Şöyle de bir kıssa dan hisse yapmak isterim; İbni EbidDünya, İbni Buhayr'dan şöyle rivayet ediyor: "Birgün, açlık Peygamberi çok etkiledi. Bunun üzerine karnına taş bağladı ve şöyle dedi... Bilin ki, dünyada nice tok ve nimetler içerisinde bulunan kimseler var ki, kendilerine çok değer verdikleri halde, kendilerini kıymetten düşürüyorlar. Hem bilin ki, nice kimseler vardır ki, nefsine değer vermediği halde kendine çok değer kazandırıyor". Ebu Hureyre şöyle rivayet ediyor: "Peygamberin yanına girdim baktım ki, oturarak namazını kılıyor. Bunun üzerine, 'Ey Allah'ın Resulu, oturarak namaz kıldığını görüyorum, hayırdır' dedim. Peygamber (sav), 'Ey Ebu Hureyre, karnım aç' dedi. Peygamberin bu sözünden çok etkilendiğim için ağladım. Resulullah (sav): 'Ağlama ey Ebu Hureyre, Kıyamet günü hesabın şiddeti, karnı aç olup mükafatını Allah'tan umana isabet etmez' buyurdu.

Evet sevgili okurlarım koca bir cihan Peygamberi o istese olmaz mıydı yiyeceği elbette olurdu ama o hiç bir zaman üstünlük yapmadı.

Sevgililer sevgilisi o hep ümmetim dedi. Önce onlar için de istedi. Şimdi ise her şey çok başka önce biz diyorlar sonra millet ama önce biz arada ki fark bu

Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Aysel Ayşe Aygün Özer Arşivi