Süleyman Göksu

Süleyman Göksu

Cuma Gününün önemi

Cuma Gününün önemi

Haftanın en feyizli, en mübarek günü olan Cuma günü Müslümanları cennetin saadetine erdirmek için toplanmaya davet eden bir bayram günüdür.

Ebu Hüreyre (r.a.): “Ya Resulallah, bu güne niçin Cuma ismi verildi.” dedim. “Çünkü babanız Adem’in tıyneti bu günde cem olundu.” buyurdular. Yine Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: “Bana Cibril geldi, avucunun içinde beyaz bir ayna vardı. ‘Bu Cumadır.’ Sana ve senden sonra ümmetine bir bayram olması için Rabb’in bunu sana arz ediyor.’ dedi. Cuma günü biz -yani melekler- nezdinde günlerin efendisidir. Biz ona ahirete kadar yevmü’l-mezid deriz.”

“Allahü Teâlâ her Cuma günü altıyüz bin kişiyi ateşten azad eder.” “Cuma günü vefat eden kimseye Allahü Teala şehit sevabı yazar ve onu kabir azabından korur.”

“Cuma günü günlerin efendisidir ve Allahü Teâlâ katında Kurban ve Ramazan bayramlarından daha büyüktür.” “Cuma gününden daha faziletli bir gün üzerine güneş ne doğar, ne de batar.”

“Sizin en faziletli gününüz Cuma günüdür. Âdem (a.s.) o günde yaratıldı, o günde vefat etti. Surun birinci ve ikinci defa üfürülmesi o günde olacaktır. Bu günde bana çok salâvat okuyunuz. Zira Salavatlarınız bana arz olunur.” Ashab-ı Kiram: “Ya Resulallah! Toprak sizin mübarek bedeninizi yemiş olur. Siz bu halde iken bizim salavatımız size nasıl ulaşır.” dediler. Peygamber Efendimiz (s.a.v.):

“Muhakkak Allahü Teâlâ peygamberlerinin cesedini toprağa haram kılmıştır (peygamberler kabirlerinde diridirler).” buyurdular.

Hazret-i Ka’b’dan (r.a.) rivayet olundu: Allahü Teala beldelerden Mekke’yi, aylardan Ramazan’ı, günlerden Cuma’yı faziletli Kılmıştır.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
Süleyman Göksu Arşivi

Cennet

17 Kasım 2021 Çarşamba 00:03