Cumhurbaşkanı Erdoğan Brookings Enstitüsü'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brookings Enstitüsü'nde düzenlenen panelde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan,

Cumhurbaşkanı Erdoğan Brookings Enstitüsü'nde konuştu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brookings Enstitüsü'nde düzenlenen panelde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Belçika'ya bildirdiğimiz canlı bomba serbest bırakıldı. Bizde işadamını öldüren terörist Brüksel'de rahatça dolaşabiliyor. Kendilerine bu teröristin bize teslim edilmesini söylediğimizde aldığımız cevap "Biz özgürlüklerden yanayız. Bu nasıl özgürlük?" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'daki terör saldırısına ilişkin, "Bu saldırılar bizim terörle mücadele azmimizi kesintiye uğratmayacaktır. Terör örgütü köşeye sıkıştıkça bu tür eylemlerle alçak ve kirli yüzünü de ifşa etmektedir" dedi.

Erdoğan, Brookings Enstitüsündeki konuşmasına, Diyarbakır'da güvenlik güçlerini hedef alan terör saldırının gerçekleştiğini belirterek başladı.

Erdoğan Brookıngs Enstitüsünde konuştu

"Güvenlik güçlerimizi hedef alan terör saldırısını en şiddetli şekilde lanetlediğimi belirtmek istiyorum. Hain saldırıda maalesef 7 emniyet mensubumuz şehit oldu, 13 emniyet mensubumuz ve 14 sivil vatandaşımız yaralandı." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitlere rahmet, yaralılara acil şifa diledi. Şehitlerin ailelerine ve millete başsağlığı dileklerini ileten Erdoğan, şunları söyledi:

Erdoğan'dan Diyarbakır saldırısıyla ilgili açıklama

"Bu saldırılar bizim terörle mücadele azmimizi kesintiye uğratmayacaktır. Terör örgütü köşeye sıkıştıkça bu tür eylemlerle alçak ve kirli yüzünü de ifşa etmektedir. Milletimizin basireti ve desteği yanında güvenlik güçlerimizin kararlılıklarıyla inşallah terör belasını bu ülkenin önünde bir engel olmaktan çıkaracağız. Çeşitli kılıflar altında himaye gören terör maalesef aldığı bu cesaretle ülkemizi, vatandaşlarımızı hedef almayı sürdürüyor. Bizim buna tahammülümüz kalmamıştır. Bu saldırıların Avrupalı ülkeler başta olmak üzere tüm dünyanın PKK terör örgütünün ve uzantılarının gerçek yüzlerini görmelerine vesile olmasını diliyorum."

"PKK NEYSE PYD DE ODUR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kendi ülkelerine yönelik terör tehditleri karşısında tüm hak ve özgürlükleri askıya alacak düzeyde sert önlemlere başvuranların, ülkemizdeki demokratik standartlarla ilgili söyleyecekleri bir şey olamaz." dedi.

ABD'nin Washington kentinde temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brooking Enstitüsünde, "Küresel Sınamalar ve Türkiye'nin 2023 Hedefleri" temalı bir konuşma yaptı.

Erdoğan, 100'üncü yılını kutlayan saygın düşünce kuruluşunda katılımcılarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Bugün insanlığın bilimde, teknolojide, tıpta ve daha pek çok alanda tarihteki en ileri noktasında olduğunu belirten Erdoğan, uzayın derinliklerinden insan vücudundaki en ince ayrıntılarına kadar geniş bir ilgi alanına sahip olunduğuna dikkati çekti.

Dijital devrim ve internetin hayatı giderek daha da kolaylaştırdığını dile getiren Erdoğan, bu durumun aynı zamanda yeni güçlükler ve başta güvenlik olmak üzere, yeni ve karmaşık sınamaları da ortaya çıkardığını söyledi. İklim değişikliği, gelir adaletsizlikleri, yoksulluk, açlık, düzensiz göç ve terörizm gibi ortak sorunların tüm dünyayı derinden etkilediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunların hepsinin birbiriyle yakından alakalı ve aynı öneme sahip meseleler olduğunu bildirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN O SORUYA SERT CEVAP!

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Uluslararası toplum olarak yapmamız gereken, küresel sorunlara nasıl kapsamlı çözümler bulabileceğimizi tartışmaktır. Oysa bugün uluslararası toplumun, eli kanlı diktatörleri durdurmak bir yana, gözünü kırpmadan masumların kanını akıtan teröristlere 'terörist' demekte bile zorlandığı bir dönemden geçiyoruz. Türkiye, dünyadaki en belirgin coğrafi, siyasi, ekonomik ve kültürel fay hatlarının kesişim noktasında yer alan bir ülkedir. Bugün dünya gündemini meşgul eden en önemli krizler Türkiye'nin etrafında yaşanıyor. Suriye ile olan sınırımız 911 kilometre, Irak ile olan sınır 350 kilometredir. Öbür tarafta kuzeyde Rusya ve şu anda sıkıntı içinde olan Ukrayna. Bütün bunlarla beraber adeta kuşatılmış bir ülke konumunda. Etrafımızdaki krizler bizim insan odaklı yaklaşımımızda bir sapmaya neden olmadı ve olmayacaktır. Bilakis, bu yaklaşımın, uzun vadede bölgemizde ve hatta küresel düzeyde barış ve istikrarın yerleşmesi için şart olduğuna inanıyoruz. Bu öz güvenimizin gerisinde, kadim tarihi ve kültürel birikimlerimizle özellikle son 13 yılda her alanda kaydettiğimiz çok önemli ilerlemeler var."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.