Dede torun engellilerin umudu oluyor

Melike Sarıtaş ve dedesi Halit Aydoğdu mavi kapak toplayarak bugüne kadar 128 tekerlik sandalye aldı. Devamını getirmek için herkesten destek bekliyor.

Dede torun engellilerin umudu oluyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

HABER MERKEZİ

Eskişehir’de yaşayan 16 yaşındaki Melike Sarıtaş ve dedesi 72 yaşındaki Halit Aydoğdu engelliler için Türkiye’nin her yerinden mavi kapak topluyor. Engellilere ücrtesiz tekerlekli sandalye verme amacıyla başlatılan mavi kapak kampanyasına destek olmak için 11 yıl önce bu işe başlayan dede torun bugüne kadar onlarca engelliye tekerlekli sandalye ulaştırmayı başardı. 33 ton mavi kapak toplayarak 128 tane tekerlekli sandalye teslim eden dede torun kendilerine mavi kapak gönderilmesi için sosyal medyadan sesini duyurmaya da devam ediyor. Sandalye verecekleri kişileri de hassasiyetle seçiyorlar. 

d88f1fcab3bb82040e565a2e5da351ee.jpg

KAPAKLARINIZI ATMAYIN ONLARA GÖNDERİN

Engellileri bugüne kadar çevrelerine ve muhtarlıklara sorarak bulan dede torun artık sosyal medyanın da gücüyle başka şehirlerde yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaşmak, ellerinde bulunan ve almaya devam edecekleri sandalyeleri paylaşmak istiyor. Hiçbir kuruma bağlı olmadan tamamen bireysel olarak devam ettirdikleri yardım projesinie destek olmak ve faydalanmak isteyenler Melike ve dedesine artık @dedetorunmavikapak Instagram hesabından ulaşabilir. İhtiyaç sahiplerinin kendilerine ulaşmasını isteyen her türlü talebe açık olan dedetorun Türkiye’nin farklı şehirlerinden kendilerine gönderilecek mavi kapakları da beklemeye devam ediyorlar. Kapak alma süreci ise şöyle işliyor.  30 bin damacana kapağına 1 sandalye, 200 bin küçük kapak karşılığında 1 sandalye alıyorlar. Her renkte kapağı kabul ettiklerini söyleyerek, kendileri de hala yollardan ve çöplerden kapak toplamaya devam ettiklerini belirtiyor. Kendilerine gönderilecek mavi kapakları bekleyen dede toruna aşağıdaki adrese kargo yapabilirsiniz. Eskişehir Odunpazarı, Orhangazi mah. Akyazı sok. no 21/7.

539a0257.jpeg
 

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.