Gültekin Uysal, Ergenekon Davası’nın sonuçlanmasıyla ilgili açıklama yaptı

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Mahkum olan, o gün bu kurmaca sürece "derinleştirilsin" diyen konjonktürel aydınlar, örgüt mensubu yargıçlar, sahte delillere kıymet veren bürokrat ve teknokratlardır”

Gültekin Uysal, Ergenekon Davası’nın sonuçlanmasıyla ilgili açıklama yaptı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, 12 yıldır süren 235 sanıklı Ergenekon davasında kararını açıklaması üzerine şu açıklamayı yaptı: “Asli değerlerimizin "ayaklar altına" alınma girişimleri bu dava ile başlamıştı.1960'da kurmaca mahkemelerde bir başbakanı, bakanları idama yollayarak demokrasiyi gasp etmeye yeltenenler, adını "Ergenekon" koyarak kurguladıkları bir mahkeme ile hem Türklüğe hem de yeniden demokrasiye saldırının önünü açmışlardı.

Bakınız, asli değerlerimizin "ayaklar altına" alınma girişimleri, şanlı bayrağımızı, İstiklal marşımızı "provakatif" unsur olarak görme eğilimi, kurucu değerlere saldırma alışkanlığı bu dava süreci ile başlamıştı.

KORKU İMPARATORLUĞU KURULDU

Neticede bu kurmaca mahkeme ile sadece TSK tanzim edilmedi! Kurulan "korku imparatorluğu" ile yargıdan siyasete, medya dünyasından ticarete ve hatta spor camiasına bir örgütlenmenin serbestisi sağlandı.

Türk'ün "çıkış"ının adı olmuş Ergenekon, Türk'ü, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni çıkmaza sokmanın adı haline getirilmişti. Sonuç; 15 Temmuz Darbe girişimi, sonuç kabiliyetlerinden olan askeri ve sivil bürokrasi, sonuç yok olan adalet ve demokrasi!

On yılı aşkın süredir devam eden mahkemeler nihayete erdi. Hayatını kaybeden, dava sürecinde haysiyetine ve hürriyetine kastedilen değerlerimizin masumiyeti, vicdanlardaki mağduriyeti yargı kararı ile teyit edildi.

MİLLETİMİZİN İLERLEYİŞİ DURDURULAMAZ

Mahkum olan, o gün bu kurmaca sürece "derinleştirilsin" diyen konjonktürel aydınlar, örgüt mensubu yargıçlar, sahte delillere kıymet veren bürokrat ve teknokratlardır. Mahkeme kararı bir şeyi daha ispat etmiştir; milletimizin ilerleyişi, yükselişi sekteye uğrayabilir ancak durmaz, durdurulamaz! Bu dava sürecinde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, ne bu davada ne sonrasında boyun eğmeyenleri saygı ile selamlıyorum.” dedi.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.