Milli Kütüphanede 15 Temmuz sergisi açıldı

‘Genç Sanat: Afiş Tasarım Yarışması Sergisi' Milli Kütüphanede açıldı. 15 Temmuz darbe girişimini anmak için düzenlenen sergi 12-19 Temmuz arası Milli Kütüphane sergi salonunda ziyaretçilere açık olacak.

Milli Kütüphanede 15 Temmuz sergisi açıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, 15 Temmuz şehitleri konulu “Genç Sanat: Afiş Tasarım Yarışması Sergisi” ve “Genç Sanat: Afiş Tasarım ve Video Sanatı Yarışması” adıyla iki yarışma düzenlemişti. 15 Temmuz demokrasi zaferinin yeni nesillere iyi anlatılması ve unutulmaması için düzenlenen yarışmada başarı kazanan afişler Milli Kütüphane sergi salonunda sergilenmeye başlandı. Sergi açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Nihat Değirmenci, “Üniversite öğrencilerine yönelik başlattığımız bir genç sanat yarışmamız vardı. Bu yarışma kapsamında daha önce afiş tasarım yarışması yapmamıştık. Acaba gençler darbe girişimi hakkında ‘ne düşünüyor, ne yapabilirler, Türk gençliğinin darbe girişimine tepkisi ne olabilir' diye düşündük. Çok olumlu tepkiler aldık. Bazen sayfalar dolusu kitap yazmanız bir çizginin anlatacağı şeyi anlatamayabilir. Burada fotoğrafları gezerken unutmayalım ki bunlar gençlerin gözüyle çizilmiş eserler. Toplam 46 eser; 9 başarı, 10 mansiyon ödülü aldı” ifadelerini kullandı.

Sergilenen eserleri bir dergide toparlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, derginin sonuna bir CD iliştirerek video tasarım koşunda başarı kazanan eserleri sergiyi gezinmeye gelenlere hediye etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.