Fatmanur Er

Fatmanur Er

Dizi canavarları

Dizi canavarları

Geçen gün sosyal medyada karşılaştığım bir videodan bahsedeceğim. Videonun içeriği dram dizisinin başrolü ölürse kim nasıl ağlardı. Diziyi izlerken zaten ağlıyorsunuz. Ek olarak ne gerek var. Dram sever biz milletiz diyordum ama bu kadarını da bende beklemiyordum. Bu video için o oyuncunun eski dizilerini inceleyip uyabilecek sahneleri ayarlamışlar. Bildiğiniz yılın yönetmenleri olabilirler. Dizilere kendinizi bu kadar kaptırmayın. Başında zaten gerçekle bir ilişkisinin olmadığını açıklıyor. Bu yazıları mutlaka okuyun. İnsanların bazı duygularını sömürmeye gerek yok.

Hayatımız resmen dizi olmuş. Karadeniz dizileri yaygınlaştıkça şivelerde kayma da olmaya başladı. Paylaşılan resimlerin sağına soluna şive sıkıştırmalar da gözümden kaçmıyor. Dizi ile dizi olmayın arkadaşlar. O karakterler gerçek değil şakacıktan. Çocuğum çizgi filmlerden etkilenmesin, hayır evladım masallar gerçek değil demek için siz yanlış kişilersiniz. Dizi karakteri Karadeniz şivesi yaptı diye sizde yapmak zorunda değilsiniz. Şunu gördüm “Elticiğumle yemek yiyoruk da” keşke gözlerim görmeseydi. Şiveyi zaten yapamamış, eltinle aran iyiyse beni ilgilendirmez. Bazen özel hayatımız fazla genel oluyor. Aile arasındaki bazı konular ailede kalır. Akrabalarınıza gösterişe de gerek yok, tabi bu benim fikrim. Bilmediğiniz şiveleri kullanmayın. Sosyal medya da duyduğunuz şiveleri kullanmayın. Ankaralı isen Ankara şivesini kullan. Gerçekten daha sempatik olabilirsin.

Sosyal medya iyi kullanırsan güzel bir şey ama böyle değil. Photoshop programını ağlatmayın. Sanat camiasından bazı oyuncaları sanki doğum yapmış gibi resimler. Sahte düğün resimleri bile var. Sevgili okur, özellikle de sosyal medya kullanıcıları kendinize acımıyorsanız bunu gören insanlara acıyın. Photoshop programını yurt dışında çok ustaca kullanılıyor. Darısı bizim başımıza.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatmanur Er Arşivi