Sami Gökçe

Sami Gökçe

Milletvekilleri mazot desteği istiyormuş?

Milletvekilleri mazot desteği istiyormuş?

Sevgili okurlar;
Erdoğan’ın “kör inadı” yüzünden aylık yüzde 100’ün altına düşmeyen
enflasyon ve hayat pahalılığı bir avuç zengin dışında herkesi olumsuz etkiliyor.
Öyle ki bu pahalılıktan aylık 136 bin lira alan milletvekilleri bile “İmdat geçinemiyoruz!” diye seslerini yükseltmeye başlamış.
31 Mart’ta yapılan yerel seçimde, bölgelerinde seçim çalışmaları yapan vekiller mazot fiyatının yüksekliğinden şikayet ederek TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan “Mazot” desteği istemeye hazırlanıyorlarmış!
Haklılar!
Mazotun litresi Ankara’da 42 TL’den satılıyor!
Bununla da yetinmemişler; gelen giden çok oluyor diye kendilerine “özel tarife” uygulanması talebinde bulunacaklarmış!
Şaka değil…
Doğulu bir milletvekili “misafirlerini gönderdikten sonra“ kuliste gazetecilerle sohbet ederken “Maşallah misafirleriniz de hiç eksik olmuyor” sözü üzerine “Evet, sadece benim değil, bizim yöreden gelenimiz çok oluyor.” Diye yanıtladı.
Asgari ücretliden tam 17 kat daha fazla para alan milletvekili geçinemiyoruz diye haykırırken 17 bin lira alan asgari ücretli ile 10 bin lira alan emekli nasıl geçinsin?
TBMM ‘de yılbaşından itibaren milletvekili maaşı 136 bin, emekli milletvekili 97 bin, hem emekli hem milletvekili olanların maaşları ise 233 bin TL oldu.
Ancak vekillerin aldığı ücret sadece ödenek adı altındaki maaşla sınırlı değil. TBMM içinde veya dışındaki görevleri sırasında "yolluk" adı altında ödeme de yapılıyor. Yurtiçi ya da yurtdışı görevleri sırasında harcırah da ödeniyor. Milletvekillerinin yasama dönemleri içindeki haberleşme giderlerinin büyük kısmı da TBMM tarafından karşılanıyor. Vekil araçlarına trafik cezası kesilmiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Gökçe Arşivi