Dumanlı’ya bir dava daha açıldı

Zaman gazetesinde eylül ayında yayımlanan bir haberde Cumhurbaşkanı'na hakaret edildiği gerekçesiyle o dönem gazetenin genel yayın yönetmeni olan Ekrem Dumanlı hakkında 4 yıl hapis istendi. Bakırköy Cumhuriyet...

Dumanlı’ya bir dava daha açıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Zaman gazetesinde eylül ayında yayımlanan bir haberde Cumhurbaşkanı'na hakaret edildiği gerekçesiyle o dönem gazetenin genel yayın yönetmeni olan Ekrem Dumanlı hakkında 4 yıl hapis istendi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili İdris Kurt'un hazırladığı iddianamede, Zaman'ın 1 Eylül 2015 tarihli nüshasının 11'nci sayfasında "Teröre Yardım ve Yataklık Eden Erdoğan ve Davutoğlu'nu ihbar ediyorum" başlığının, başlı başına bir habermiş gibi söyleyenin ismi yazılmadan büyük puntolarla verildiği belirtildi. İddianamede, bu sözü söyleyenden ziyade söylenen cümlenin ağırlığı kullanılarak muhatabını aşağılama ve incitmeye yönelik halde verildiği anlatıldı.

4 YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ

İddianamenin devamında eser sahibinin tespit edilemediği bu nedenle kanuna göre gazetenin yayın işleri sorumlusu olan şüphelinin sevk maddesine göre yargılanması talep edildi. Ekrem Dumanlı hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan 4 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Dumanlı hakkında daha önce de aynı suçtan davalar açılmış, duruşmalara katılmayan Dumanlı hakkında zorla getirilme kararı çıkarılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.