ABD Merkez Bankası risk unsurlarını açıkladı!

ABD Merkez Bankası, finansal istikrara yönelik en büyük risk unsurlarının inatçı enflasyon ve parasal sıkılaşma olduğunu açıkladı. Nisan ayına ait Finansal İstikrar Raporu'nda, piyasa katılımcıları arasında en çok belirtilen riskin bu olduğu vurgulandı.

ABD Merkez Bankası risk unsurlarını açıkladı!
Yayınlanma:

Raporda, piyasa katılımcılarının çoğunun enflasyonun yeniden hızlanması durumunda faiz oranlarının beklenenden daha uzun süre yüksek kalabileceği endişesi taşıdığı ifade edildi. Ayrıca, "Kalıcı enflasyonist baskıların beklenenden daha sıkı bir para politikası duruşuna yol açması riski en sık dile getirilen risk olmaya devam etti." şeklinde belirtildi.

Rapor aynı zamanda Orta Doğu'daki çatışmalar ve Rusya'nın Ukrayna'da devam eden savaşının küresel ekonomik faaliyetlere yönelik riskler oluşturduğunu vurguladı. Jeopolitik gerilimlerin veya politika belirsizliğinin artması durumunda ekonomik aktivitenin azalabileceği ve bunun enflasyonu ile finansal piyasalardaki oynaklığı artırabileceği uyarısında bulunuldu.

ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinin politika belirsizliği açısından önemine dikkat çekildiği ve ticaret politikası ile artan jeopolitik gerilimlerin de diğer belirsizlik alanları olarak öne çıktığı ifade edildi. Fed, bu belirsizliklerin küresel ekonomi üzerinde olası etkilerine dikkat çekerek, ekonomik aktörleri bu risklere karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyardı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.