ABD ve Türkiye, terör örgütlerinin finansmanına karşı 2 kişiye yaptırım uyguladı

ABD ve Türkiye, terör örgütlerinin finansmanına karşı yaptırımları sürerken ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD ve Türkiye’nin terör örgütlerinin finansmanına karşı 2 kişiye ortak yaptırım uyguladığını açıkladı.

ABD ve Türkiye, terör örgütlerinin finansmanına karşı 2 kişiye yaptırım uyguladı
Yayınlanma:

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD ve Türkiye’nin terör örgütlerinin finansmanına karşı 2 kişiye ortak yaptırım uyguladığını duyurdu.

ABD ve Türkiye, terör örgütlerinin finansmanına karşı yaptırımlarına devam ediyor. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD ve Türkiye’nin Suriye'de faaliyet gösteren Heyet Tahrir el-Şam ve Tevhit ve Cihat Cemaati adlı terörist grupların finansal faaliyetlerini kolaylaştıran 2 kişiye yaptırım uyguladığı bildirildi.

ABD-TÜRKİYE YAPTIRIMLARI TAKİP EDİLİYOR

Yaptırım kapsamında söz konusu kişilerin mal varlıklarının dondurulduğu ifade edilen açıklamada, “Bugünkü atamalar, 5 Ocak'ta DEAŞ’ın finansal faaliyetlerini kolaylaştıran ağın kritik bağlantı noktalarını bozan ortak ABD-Türkiye yaptırımlarını takip ediyor” ifadeleri kullanıldı.

ABD, TERÖRİST GRUPLARA FON AKIŞINI ENGELLEYECEK

Açıklamada, “Bugünkü eylemimiz, bölgedeki terörün finansman ağlarını bozmak için Türk ortaklarımızla işbirliği yapma taahhüdümüzün altını çiziyor. ABD, dünya çapındaki terörist gruplara fon akışını engellemek için harekete geçmeye devam edecek” denildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.