ABD'den yeni yaptırımlar: Türkiye'de listede yer alıyor!

ABD Maliye Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'daki eylemlerine karşı uygulanan yaptırımları delme çabalarını hedef alarak yeni bir yaptırım listesi açıkladı. Bu listede Türkiye, Belçika ve Çin'deki bazı şirketler de yer aldı.

ABD'den yeni yaptırımlar: Türkiye'de listede yer alıyor!
Yayınlanma:

Yeni yaptırımlar, Rusya'nın savunma sanayisi, kimyasal ve biyolojik silah programlarına ve üçüncü ülkelerdeki savunma malzemesi sağlayan şirketlere odaklanıyor. Washington, daha önce Çin, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki bazı şirketlere yaptırım uygulayarak Rusya'nın Batılı yaptırımları delme çabalarını engellemeye çalışmıştı.

ABD Maliye ve Dışişleri Bakanlıklarının açıkladığı yeni yaptırımlarla yaklaşık 300 şirket, kişi ve kurum hedef alındı. Bunlardan yaklaşık 60'ı Azerbaycan, Çin, Belçika, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Slovakya gibi ülkelerde bulunuyor. Açıklamada, bu ülkelerdeki bazı şirketlerin, Rusya'ya teknoloji ve ekipman sağlama suçlamasıyla karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

Maliye Bakanlığı'na göre, Hong Kong ve Çin'deki bazı şirketler ise Rus ordusuna jammer, sensor ve insansız hava aracı motoru gibi malzemeler sağlama suçlamasıyla karşı karşıya. Bu yeni yaptırımlar, Rusya'nın Ukrayna krizine yönelik politikalarının etkisini sınırlamak ve uluslararası toplumun tepkisini güçlendirmek amacıyla atılan adımlar olarak görülüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.