ABD'nin kasabasında ramazan ayında camiden ezan sesi yükseldi

Virginia eyaletine bağlı Occoquan kasabasında yer alan tarihi bir kilise, camiye dönüştürüldü ve geçtiğimiz günlerde ramazan ayında camiden ezan sesi yükseldi.

ABD'nin  kasabasında ramazan ayında camiden ezan sesi yükseldi
Yayınlanma:

Occoquan kasabası, bağımsızlıktan iç savaşa kadar uzanan iki asırdan fazla geçmişiyle tarihin tanığı oldu. 2021 yılında Amerikalı Müslümanların satın aldığı ABD'nin ilk Afro-Amerikan Ebezener Baptist Kilisesi, Mescid El Hüseyin adıyla camiye dönüştürüldü. Cuma namazı öncesinde bahçede bulunan hoparlörden ezan sesi verildi. Bu olay, farklı kültürlerin bir arada var olmasının önemini vurgularken, tarihin izleriyle bugüne taşınan hoşgörü ortamının bir örneği olarak kaydedildi.

Occoquan kasabasında bulunan bir kilise, Müslümanlar tarafından satın alınarak camiye dönüştürüldü ve Ramazan ayı boyunca ezanın sesi dışarıya verildi. Bu uygulama, kasaba sakinleri ve Müslümanlar tarafından büyük ilgi gördü. Ezandan önce Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve Hazreti Muhammed için salavat getirildi. Caminin mütevelli heyetinden Dr. Muhammed İkbal Noori, ezanın insanlara yaratıcıları olan Allah’ı hatırlatan ve onları Allah’ın huzuruna davet eden manevi bir çağrı olduğunu belirtti. Belediye başkanı Ernie Porta ise, ezan sesinin dışarıya verilmesi fikrinin kendisine ait olmadığını ancak bunun kasaba sakinlerinin ve kendisinin deneyimleyebileceği güzel bir deneyim olabileceğini düşündüğünü ifade etti. Camide 14 Nisan'da da ses dışarıya verilerek ezan okunacak. ABD’de ezan, camilerden dışarıya ses iletecek şekilde okunmuyor ancak belediye veya yerel yönetimlerin izniyle yapılabiliyor. Bu uygulama, Virginia'da olduğu gibi New York ve New Jersey eyaletlerinde de gerçekleştirilmiştir.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.