Aliyev'den kritik Ermenistan açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i telefonla arayarak, Azerbaycan ve Ermenistan arasında varılan anlaşmayı desteklediğini ifade etti.

Aliyev'den kritik Ermenistan açıklaması
Yayınlanma:

Aliyev ise, "Kazakistan tarafının barış anlaşması müzakerelerine devam edilmesi önerisi doğrultusunda Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları yakın zamanda Almatı'da bir araya gelecek" dedi.

Blinken'ın, Cumhurbaşkanı Aliyev'e Ermenistan-Azerbaycan arasındaki sınırların belirlenmesi konusunda varılan anlaşmadan dolayı tebriklerini ilettiği ve bunun ABD tarafından desteklediğini vurguladığı belirtildi. Aliyev, iki ülkenin sınırlandırma komisyonunun vardığı anlaşmanın diyalog ve karşılıklı anlayış içerisinde yapılan görüşmelerin sonucu olduğunu ifade etti. Sınır belirleme çalışmalarına başlanmasının olumlu bir adım olduğunu kaydeden Aliyev, Azerbaycan'ın barışı sürdürme konusundaki kararlılığını da vurguladı.

Aliyev, Azerbaycan'ın bölgede hiçbir ayrım çizgisi olmaksızın entegre bir Güney Kafkasya bölgesel işbirliği modelinin kurulmasını desteklediğini belirtti. Azerbaycan'ın barış anlaşmasının öncüsü olduğunu hatırlatan Aliyev, "Ülkemizin barış gündemini sürdürmek için hiçbir çabadan kaçınmayacağız. Azerbaycan bu konuda güçlü bir siyasi iradeye sahip" ifadelerini kullandı. Azerbaycan ve Ermenistan'ın tekrar aynı masaya oturacağını belirten Aliyev, "Kazakistan tarafının barış anlaşması müzakerelerine devam edilmesi önerisi doğrultusunda Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları yakın zamanda Almatı'da bir araya gelecek" dedi.

Görüşmede ayrıca, ABD ile Azerbaycan arasındaki ikili ilişkilerin güçlendirilmesi, insan hakları, enerji, iklim ve COP29 alanlarındaki işbirliği konuları ele alındı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.