Ameliyatını gizlice ses kaydına alan kadın duyduklarına inanamadı!

Anestezi ile ameliyata girmek hayatamızda bir kez yaşadığımız ya da çevremizde bir yakınımızın...

Ameliyatını gizlice ses kaydına alan kadın duyduklarına inanamadı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ethel Easter, karın iç organlarının diaframdan göğüs boşluğuna girmesi olarak bilinen, hiatal hernia hastalığını taşıyordu. Houston'daki Lyndon B. Johnson hastanesine başvuran kadın ameliyat oldu. Buraya kadar her şey normal görünüyordu ancak aslında Easter'in yaşadıkları, söz konusu hastanede nasıl bir sağlık hizmeti verildiğini ortaya çıkartacaktı...

Hastaneye başvurduktan sonra acilen ameliyat olması gerektiği söylenen talihsiz kadına ancak 2 ay sonrasına gün verilebilmişti. Acil bir ameliyatın 2 ay sonraya ertelenmesine itiraz eden Easter'a ise verilen cevap oldukça kaba ve netti: "Sen de herkes gibi bekleyeceksin." ABC News'a konuşan kadın, sancılı bir bekleyiş içerisine girdi ve sabretti.

Ameliyatı öne çekme girişimleri sonuç veren Easter, bir ay sonra ameliyat masasına yattı. Easter, zorlu bir ameliyat olacağını bildiğinden herhangi bir şekilde ölmesi halinde son saniyelerini kayıt altına almak istedi. Amacı sevdiklerine öldüğü anda neler yaşandığına dair bir anı bırakmaktı. Her ne kadar garip bir istek olsa da, bu durumdan habersiz olan doktorlar için olay farklı bir hal aldı!

Ameliyathane içerisindeki eşyalarının arasına bir ses kayıt cihazı yerleştirmeyi başaran Easter, operasyon sonrasında kayıtları dinlerken büyük bir şok yaşadı. Ameliyatı yapan doktorlar onun vücudu hakkında şakalar yapıyor ve gülüyorlardı.

Söz konusu kayıtlarla hastaneye başvuran kadın, burada bir şok daha yaşadı. Hastane yetkilileri kayıtları dinledikten sonra "Bunda bir şey yok, insanlar çalışırken kendi aralarında muhabbet etmişler. Ameliyatınız doğru bir şekilde yapılmış ve sağlıklısınız. Bir sorun göremiyoruz." cevabını verince Easter soluğu avukatında ve basın kuruluşlarında aldı. Medyaya yansıyan olay hakkında hastane aynı tutumunu korurken, söz konusu durumun hukuksal süreci başladı. Easter yaptığı açıklamada; "Hastane yetkililerinden sadece bir özür beklerdim ancak onu bile yapmadılar." diyerek yaşadığı üzüntüyü paylaştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.