Amerika'dan asker ailelerine flaş Türkiye talimatı

ABD Savunma Bakanlığı İncirlik, İzmir ve Muğla'da konuşlu askerlerinin ailelerinin tahliye edilmesini...

Amerika'dan asker ailelerine flaş Türkiye talimatı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Amerika, güvenlik gerekçesiyle Adana (İncirlik), İzmir ve Muğla'daki personelin ailelerinin Türkiye'den ayrılmasını istedi.

AMERİKAN SAVUNMA BAKANLIĞI'NUN ALMANYA'DAKİ MERKEZİNDEN AÇIKLAMA YAPILDI

Komutanlığın Almanya'daki merkezinden yaptığı açıklamada, "ABD Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ile koordinasyon içinde, İncirlik Hava Üssü dahil Adana, İzmir ve Muğla'daki askeri personelin ailelerinin Türkiye'den ayrılmalarına karar verdi" denildi.

"OLASI RİSKLERİ AZALTMAK İÇİN KARAR ALINDI"

Bu kararın, söz konusu tesislere yönelik seyahatlere kalıcı olarak son verilmesi anlamına gelmediği de vurgulanan açıklamada, "Bu karar, ABD güçlerinin Türkiye'deki operasyonlarını destekleme görevinin daha efektif bir şekilde sürdürülebilmesi için, personel ve ailelerine yönelik olası riskleri azaltmak için alındı" denildi.

"BU KARARI TÜRKİYE'YE DANIŞARAK ALDIK"

Açıklamada, "ABD ve Türkiye IŞİD'e karşı ortak savaşımızda birlik içindedir ve İncirlik IŞİD'e karşı yürütülen operasyonlarda kilit rol oynamaya devam edecektir" denildi ve şöyle devam edildi: ABD Avrupa Komutanı General Philip M. Breedlove, "Ailelerimiz ve sivillerin Türkiye'den çıkmasına yönelik kararı Türkiye hükümeti, ABD Dışişleri Bakanlığı ve ABD Savunma Bakanlığı'na danışarak aldık. Bu kararın ailelerimiz için rahatsız edici olduğunu biliyoruz; ancak, onları korumalıyız ve güçlerimizin, güçlü müttefikimiz Türkiye'ye terörizm ile savaşında verdiği desteğin etkinliğini garantiye almalıyız" dedi.

DÜN DE İSRAİL ÇAĞRI YAPMIŞTI

İsrail günvelik birimleri dün, Türkiye'deki vatandaşlarından mümkün olduğu kadar kısa sürede Türkiye'yi terk etmelerini istemişti.

ABD'den açıklama: Terör tehdidine dayanmıyor

Bakanlık Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında, Türkiye’nin bazı şehirlerindeki ABD personeli için yapılan uyarılara ilişkin soruları yanıtladı. Kirby, "Uyarı, belli bir kuruma ya da bölgeye yönelik belli bir grup tarafından yöneltilen tehdit sonucu yapılmadı." dedi. Uyarının Türkiye'deki güvenlik durumu hakkında son haftalarda yapılan analizler sonucunda alındığı belirten Kirby, analizlerini Pentagon ile de paylaştıklarını ve kurumlar arası istişareler sonucunda bu kararın verildiğini söyledi.

Kirby, "Bu karar oradaki insanların temkinli olmaları ve güvenliklerini en iyi şekilde sağlamak için alınmıştır." şeklinde konuştu. Kararın zamanlamasına ilişkin yöneltilen soru üzerine Kirby, “Bu kararın alınması birkaç haftayı buldu.” dedi. ABD Savunma Bakanlığından İncirlik Üssü dahil Adana, İzmir ve Muğla'daki personele, yakınlarının "devam eden güvenlik endişeleri" nedeniyle bölgeden ayrılmaları emri gönderilmişti. ABD Dışişleri Bakanlığı da 29 Mart'tan geçerli olmak üzere Adana’daki ABD Konsolosluğu çalışanları ile İzmir ve Muğla’daki ABD hükümeti çalışanlarının ailelerinin bölgeyi terk etmelerini istemişti

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.