"Ankara'da Amerikan İzleri 1950-1969" dijital sergisi açıldı

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Ankara Aks tarafından hayata geçirilen "Ankara'da Amerikan İzleri 1950-1969" adlı dijital serginin, Türkiye ile ABD arasındaki derin tarihi bağları gözler önüne serdiğini ifade etti.

"Ankara'da Amerikan İzleri 1950-1969" dijital sergisi açıldı
Yayınlanma:

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Ankara Aks tarafından hayata geçirilen "Ankara'da Amerikan İzleri 1950-1969" adlı dijital serginin, Türkiye ile ABD arasındaki derin tarihi bağları gözler önüne serdiğini ifade etti.

Ankara Aks'ın, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin desteklediği "Ankara'da Amerikan İzleri 1950-1969" başlıklı dijital serginin açılışı, CerModern'de gerçekleştirildi. Büyükelçi Flake'in yanı sıra eşi Cheryl Flake ve birçok davetli ile sanatseverin katıldığı açılışta konuşan Flake, iki ülke arasındaki ilişkinin resmi politikalardan daha fazlasını içerdiğini vurguladı. Sergide yer alan fotoğrafların izleyicileri Ankara'nın geçmişine doğru bir yolculuğa çıkaracağını belirten Flake, "Bazı fotoğraflar, biz ya da izleyiciler doğmadan önce çekilmiş olabilir. Ancak ABD ve Türkiye arasındaki ilişkiler uzun bir geçmişe sahip." dedi.

Flake, Ankara'daki ABD Büyükelçiliği'nin kuruluşundan bu yana büyük bir gelişme kaydettiğine de dikkat çekerek, başlangıçta bir tren vagonunda hizmet veren büyükelçiliğin bugün 700'den fazla kişiye hizmet verdiğini belirtti. Serginin ortaya çıkmasında büyük emeklerin olduğunu vurgulayan Flake, projeye katkı sağlayanları tebrik etti. Dijital serginin gösteriminin ardından, AA muhabirine açıklamalarda bulunan Flake, serginin ABD ile Türkiye arasındaki uzun tarihi ilişkiyi gözler önüne serdiğini belirterek önemini vurguladı.

Flake, sergide kendi bile şaşırtıcı bulduğu unsurlar olduğunu dile getirerek, özellikle burada Amerikan rodeolarının varlığından haberdar olmadığını ve bu durumun kendisi için büyük bir sürpriz olduğunu ifade etti. İki ülkeyi birbirine bağlayanın en önemli şeyin kültürel ve insanlar arasındaki bağlar olduğunu vurgulayan Flake, eşinin Ankara'da bir dans turnesi sırasında sahne aldığını ve Türkiye'ye dönünce en çok ülkenin güzelliklerini hatırladığını belirtti.

Ankara Aks tarafından ABD Büyükelçiliği'nin desteklediği "Ankara'da Amerikan İzleri" projesi, Ankara'daki Amerikan nüfusunun etkilerini dijital bir haritaya aktarıyor. 1950-1969 yılları arasında Ankara'da öne çıkan mekanlar, sosyal ve kültürel ortam ile ilgili belge ve fotoğraflar, bilimsel araştırmalarla birleştirilerek deneyimlenebilir bir dijital sergi oluşturuldu. Sergi, 24-25-27 Şubat tarihlerinde CerModern Flow Dijital Sahne'de ziyaret edilebilecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.