Avusturalya mahkemelerinden X sosyal medyası için önemli karar!

Avustralya'da Queensland eyalet mahkemesinin X sosyal medya platformuna yönelik verdiği karar, yerel ayrımcılık karşıtı yasaların sosyal medya firmalarına nasıl uygulanacağı konusunda önemli bir adım olarak değerlendirildi. Avustralya Müslüman Savunma Ağı'nın (AMAN) başlattığı hukuki süreç sonucunda alınan bu karar, platformun yayınladığı nefret söylemlerini kaldırması gerektiğini belirtti.

Avusturalya mahkemelerinden X sosyal medyası için önemli karar!
Yayınlanma:

AMAN'ın hukuk danışmanı Rita Jabri Markwell, bu kararın ayrımcılık mağdurlarının artık nefret söylemini yayınlayan kişilerin yanı sıra, "nefretten kazanç sağlayan firmalara karşı doğrudan hukuki süreç başlatılabilmesi" açısından önemli olduğunu ifade etti. Bu karar, diğer ülkelerde de benzer sorunlarla mücadele eden topluluklar için bir örnek teşkil edebilecek.

AMAN'ın suçlamaları, X sosyal medya platformunun 15 Mart 2019'da Yeni Zelanda'daki terör saldırılarının ardından aşırı sağcı grupların Müslümanlara yönelik nefret söylemlerini yaymakla suçlamasına dayanıyor. X firması, Avustralya'da ofisinin bulunmaması nedeniyle ülkenin ayrımcılık karşıtı yasalarına uymak zorunda olmadığı iddiasını öne sürmüştü. Ancak mahkeme, platformun yerel ayrımcılık karşıtı yasalara uyması gerektiğine hükmetti.

Bu kararın yanı sıra, X firması 15 Nisan'da Sydney'de gerçekleşen bir ayinde Piskopos Mar Mari Emmanuel'e yönelik saldırının platformdan kalıcı olarak kaldırılmamasıyla ilgili bir dava ile de karşı karşıya.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.