Biden'dan İsrail'e Refah tehdidi

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Refah'a geniş çaplı bir saldırı yapması durumunda bu ülkeye silah göndermeyi durduracağını açıkladı.

Biden'dan İsrail'e Refah tehdidi
Yayınlanma:

CNN kanalına verdiği röportajda, Gazze'deki duruma ve İsrail'in Refah'a kapsamlı bir kara saldırısı başlatması ihtimaline ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Biden, geçen hafta yaklaşık 900 kiloluk bombaların İsrail'e sevkiyatını durdurma kararını, "Gazze'deki siviller bu bombaların sonucunda ve (İsrail'in) sivil yerleşim merkezlerine girdiği diğer şekillerde öldürüldü." şeklinde yorumlayarak Amerikan üretimi bombaların Gazze'de Filistinli sivillerin ölümüne katkı sağladığını kabul etmiş oldu.

Daha önce de birçok kez İsrail'in Refah'a geniş çaplı bir kara saldırısına girişmemesi konusunda uyarıda bulunduklarını hatırlatan Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile son görüşmesinde bu konuyu açıkça dile getirdiğini belirtti.

Biden, "Eğer Refah'a girerlerse, henüz girilmedi, eğer girerlerse o zaman Refah'ta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeyeceğimi açıkça belirttim." ifadelerini kullandı.

İsrail'in güvenliğini sağlama taahhütlerine halen bağlı olduklarının altını çizen Biden, ancak İsrail'in sivil yerleşim bölgelerinde kullandığı bazı silahları, bombaları ve top mermilerini göndermeyi durduracaklarını vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.