Blinken ateşkes için Biden'ı işaret etti

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, ABD Başkanı Joe Biden'ın Gazze Şeridi'nde ateşkes için sunduğu taslağın en hızlı ve etkili yol olduğunu belirtti.

Blinken ateşkes için Biden'ı işaret etti
Yayınlanma:

Katar'ın Al Jazeera kanalına verdiği röportajda Blinken, Başkan Biden'in önerisinin Birleşmiş Milletler, Arap Birliği, Filistin yönetimi ve İsrail dahil tüm bölge ülkelerinden destek aldığını söyledi. Ancak Hamas'ın henüz yanıt vermediğini ve verilecek yanıtın diğer tarafların onayladığı şartlarla uyumlu olmadığını ifade etti.

Blinken, Hamas'ın önerinin bazı hükümlerini değiştirmeye çalıştığını iddia etti, ancak ayrıntılara girmekten kaçındı. Önerinin Gazze'de derhal ateşkes, İsrail güçlerinin Gazze'deki yerleşim alanlarından çekilmesi ve Gazze'ye insani yardımın artırılması gibi maddeler içerdiğini belirtti.

Blinken, ABD, Katar ve Mısır'ın öneriye verdiği desteğin her iki tarafa da güven verecek en iyi garantiyi sağladığını vurguladı. Bu geniş destek, dünyanın savaşı sona erdirme kararlılığını yansıttı.

Öte yandan, Hamas yönetimi, İsrail'in Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esirlerle ilgili sunduğu yeni öneriye cevabını Mısır ve Katar'a ilettiğini duyurdu. Hamas, yanıtında öncelikli olarak İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını ve işgalini sona erdirmeyi talep ettiğini belirtti.

Son dönemde İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda binlerce Filistinlinin öldüğü ve on binlercesinin yaralandığı bildirilmişti. Sivil altyapı da saldırılardan büyük zarar görmüş durumda

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.