BM: Gazze'deki yakıt krizi insani yardımları tehdit ediyor!

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze'ye yönelik insani yardım operasyonlarını engelleyen yakıt kıtlığının devam ettiğini bildirdi.

BM: Gazze'deki yakıt krizi insani yardımları tehdit ediyor!
Yayınlanma:

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında Gazze'deki durumu değerlendirerek, OCHA'dan edinilen bilgilere göre hijyen malzemelerindeki kıtlığın su, sağlık ve diğer tesislerin işleyişini engellediğini belirtti.

Dujarric, Gazze'ye giren yakıtın, Ekim 2023 düzeylerinin yüzde 14'üne kadar gerilediğini söyledi.

Gazze'ye her ay giren yakıt miktarının yaklaşık 2 milyon litre, bunun da Ekim 2023 öncesinde 14 milyon litre olduğunu aktaran Dujarric, yakıt kıtlığının Gazze'ye yönelik insani yardım operasyonlarını engellemeye devam ettiğine işaret etti.

BM'nin İsrailli yetkililere bir mektup göndererek, acil adım atılmaması halinde yardımları askıya alacaklarını duyurduğuna ilişkin haberler hakkında Dujarric, bir mektup gönderildiğini teyit edebileceğini kaydetti.

Dujarric, BM'nin çok sayıda personelini kaybettiğini, hastane ve sığınakların vurulduğunu hatırlatarak, risklerin arttığına işaret etti.

İsrailli yetkililerle yakın irtibat halinde olduklarını belirten Dujarric, "İhtiyaçlarımızın acil olduğunun altını çizmek istedik." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.