BM: 'Savaş suçu anlamı taşıyor'

BM’nin İnsani Yardım Sorumlusu Stephen O’Brien, dün Türkiye sınırına 10 kilometre uzaklıktaki mülteci kampına düzenlenen hava saldırılarının savaş...

BM: 'Savaş suçu anlamı taşıyor'
Yayınlanma:
Güncelleme:

BM’nin İnsani Yardım Sorumlusu Stephen O’Brien, dün Türkiye sınırına 10 kilometre uzaklıktaki mülteci kampına düzenlenen hava saldırılarının savaş suçu anlamına geldiğini ifade etti.

Dün Suriye’de bulunan sığınmacı kampına hava saldırısı düzenlemiş ve çok sayıda mülteci hayatını kaybetmişti. BM’nin İnsani Yardım Sorumlusu Stephen O’Brien, Türkiye sınırına 10 kilometre uzaklıkla bulunan mülteci kampına düzenlenen hava saldırılarının savaş suçu anlamına geldiğini ifade etti. O’Brien, Sarmada kasabasının yaklaşık 4 kilometre dışında kalan Kamuna kampına yönelik saldırı ile ilgili soruşturma çağrısında bulundu. Stephen O’Brien, saldırının Suriye hükümeti tarafından gerçekleştirildiğine dair şüphelerin oluştuğunu ancak bu ifadelerin henüz netlik kazanmadığını belirterek, “Ancak, bu nerede olursa olsun ve bu saldırılara kim katılmış olursa olsun son derece korkunç bir eylem” dedi. Öte yandan, ABD ve İngiltere saldırıyı kınadı. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, kampta kalan sığınmacıların son derece vahim bir durum içinde olduğunu bildirerek, “Bu insanları hedef alarak askeri harekat gerçekleştirmenin herhangi bir sebebi olamaz” ifadelerini kullandı. İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond ise, saldırının korkunç olduğunu dile getirerek, Beşar Esad’ın Suriye’de ateşkesin güçlendirilmesine yönelik çabaları yok saydığını aktardı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.