Çin, Santorini adasının aynısını inşa etti

Son 20 yılda yaptığı yatırımlarla dünyanın ikinci büyük ekonomisine sahip olan Çin, "yok artık" dedirtecek bir işe daha imza attı. Çin hükümeti, dünyanın en çok turist çeken adası olan Santorini'nin aynısını inşa etti.

Çin, Santorini adasının aynısını inşa etti
Yayınlanma:
Güncelleme:

Santorini, Akdeniz’de dünyanın bütün turistlerini cezbeden bir Yunan adası olarak biliniyor. Ancak bu adada tatil yapmak çok uzun bir yolculuğa ve yüksek giderlere mal oluyor.

Çin hükümeti hem zaman hem de parasal açıdan büyük maliyete sebep olan Santorini tatili için ilginç ve "yok artık" dedirtecek bir işe imza attı. Uluslararası Çin Radyosu'nun haberine göre Çin’in güneybatı eyaleti Yunnan’da Santorini adasının aynısı inşa edildi.

adsiz-tasarim-77.jpgAkdeniz'deki Santorini adası

“Santorini Dali Resort” adı verilen tatil beldesi, bir gölün yakınında ve konuklarına pansiyonlar, küçük dükkânlar ve otantik Yunan restoranları sunuyor. Tatil beldesinde, Akdeniz adasının karakteristik beyaz evleri, dar sokakları, mavi pencereleri en ince detaylarına kadar inşa edilmiş.

adsiz-tasarim-78.jpg

Yunan adasının Çin versiyonu pek çok turist çekiyor, özellikle balayı için tercih ediliyor. Burayı ziyaret eden bazı yabancı internet fenomenleri beldenin Yunan orijinaline olan şaşırtıcı benzerliğini vurguluyor. Bunlardan birinin çektiği video 900 binden fazla kez görüntülenmiş ve bin kadar yorum almış. Hatta kullanıcılardan biri, taklidin orijinalinden daha iyi olduğunu öne sürmüş.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.