Erdoğan'ın dünyayı yönettiği yeri Alman basını açıkladı!

Uluslararası medya, Türkiye'deki seçim yarışının heyecan verici olduğunu belirtti ve son anket sonuçlarını paylaştı.

Erdoğan'ın dünyayı yönettiği yeri Alman basını açıkladı!
Yayınlanma:

Dünya genelindeki gözler, Türkiye'nin tarihi seçimlerine çevrilmiş durumda ve uluslararası medya da seçim kampanyaları ve anketleri geniş bir şekilde takip ediyor. Alman Welt gazetesi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memleketi Rize'nin nabzını tuttuğu bir haber yayınladı.

Uluslararası haber ajansı Agence France-Presse (AFP) ise seçimlerin dört haftadan az bir süre kala tahmin edilemeyecek kadar başa baş olduğunu belirtti. AFP, muhalefet bloğunun adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yayınladığı bir videonun ardından HDP'nin örtülü desteğiyle ilgili açıklamalarda bulunduğunu aktardı. Kılıçdaroğlu'nun "Milyonlarca Kürt şu anda terörist muamelesi görüyor" şeklindeki sözlerine de değinen AFP, HDP'nin kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu da vurguladı.

AFP'nin haberi, El Arabiya, France 24 gibi birçok uluslararası yayın organı tarafından da kullanıldı.

ERDOĞAN'IN HEDEFİ KARARSIZ MİLLİYETÇİ SEÇMEN

Birleşik Arap Emirlikleri'nde yayınlanan National News gazetesi, seçimlere dört haftadan az bir süre kala Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hâlâ sadık destekçilerine güvenebileceğini bildirdi. Gazete, "Tüm zorluklara rağmen Erdoğan mücadelenin derinlerine iniyor" başlığını kullanarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verilen desteği "sarsılmaz bir iradenin içinde saklı bir sır" olarak nitelendirdi. Türkiye'deki kamuoyu yoklamalarının sonuçlarını sayfalarında taşıyan gazete, "yarıştaki gerginlik şimdilik nefes kesici" dedi ve Erdoğan'ın sadık seçmen tabanının, kendisi gibi ülkede yaşanabilecek herhangi bir travmaya rağmen kendisini destekleyeceğini bildirdi. Cumhuriyet tarihinin beşte biri iktidarda kalmıştır.

İlk kez oy kullanacak yaklaşık 6 milyon gencin seçimlere katılacağını okuyucularına hatırlatan The National, Erdoğan'ın kampanyasında kararsız milliyetçi seçmenleri hedef aldığına dikkat çekti. Türk gururunu artıracak parlak askeri teçhizatın tanıtıldığını bildiren gazete, seçimin yeni bir Türk kimliği referandumu olabileceğini savundu. National, Erdoğan ve AK Parti'nin önceki tüm seçimleri kazandığına değinirken, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimleri şimdiye kadarki "en büyük sınav" olarak nitelendirdi.

whatsapp-image-2023-04-19-at-12-52-49.jpeg

FOREIGN POLICY ÜÇ GRUP DİLE GETİRDİ

Foreign Policy dergisi, "Türkiye muhalefeti işçi sınıfı olmadan kazanamaz" başlıklı makalesinde, Türkiye'deki üç grup insanın seçim sonucunu belirleyeceğini belirtiyor: Türk milliyetçileri, Kürtler ve çalışan sınıf.

Makalede, muhalefet bloğunun adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun müttefiklerinin neo-liberal ekonomi politikalarına sarılmasının ve sol kanattan kopmasının seçim sonuçlarına etki edebileceği ifade ediliyor. İkinci turda her kesimden desteğe ihtiyaç duyulacağı vurgulanarak, laikler, İslamcı muhafazakarlar ve Türk milliyetçilerinden oluşan bir koalisyon kuran Kılıçdaroğlu'nun HDP'nin de onayını aldığına dikkat çekiliyor. Ancak, farklı güçlerin çatışan çıkarlarını ve isteklerini uzlaştırmada giderek daha da zorlanacağı yorumu yapılıyor.

Dergi, son anketlere göre cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağını ve Erdoğan ile Kılıçdaroğlu'nun ikinci turda yarışacağını belirtiyor. Analizde, Türkiye'deki işçi sınıfının geleneksel olarak muhafazakar partileri desteklediği de ifade ediliyor.

whatsapp-image-2023-04-19-at-12-52-49-1.jpeg

ERDOĞAN'IN DÜNYAYI YÖNETTİĞİ YER

Alman Welt am Sonntag gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memleketi Rize'den bir analiz. Analizin başlığı "Erdoğan'ın dünyaya hükmettiği yer. Türkiye Cumhurbaşkanı için başarının anahtarı liberal Batı kıyılarından uzakta." Ülkedeki güç mücadelesinin galibinin hala belirsiz olduğunu belirten son anketler analize dahil edildi. Mayıs ayı seçim anketlerine göre, kıyasıya bir yarışın yaşanması bekleniyor. Makale ayrıca, muhalefet adayı Kılıçdaroğlu'nun muhalefet ittifakındaki zaferinin kesin olduğu varsayımına karşı da uyarıda bulunuyor.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.