Fransa'da üniversitelerden sonra liseler de Filistin için ayakta

Fransa genelinde Gazze'ye destek ve ateşkes talebiyle düzenlenecek protestolar, üniversitelerden sonra şimdi de liselere yayılıyor.

Fransa'da üniversitelerden sonra liseler de Filistin için ayakta
Yayınlanma:

Yarın ve salı günleri Fransa genelinde onlarca lisede protestolar gerçekleşecek. Lise Sendikalar Birliği Başkan Yardımcısı Manes Nadel, bu protestoların yarından itibaren onlarca lisenin bloke edilmesiyle başlayacağını duyurdu. Nadel, liseli gençlerin bu öğrenci hareketine katılmasının önemine vurgu yaparak, İle-de-France bölgesinin harekete geçeceğini belirtti.

Lise Sendikalar Birliği'nin Sözcüsü Gwenn Thomas-Alves ise geçtiğimiz cuma günü yaptığı açıklamada, tüm okullarda lise hareketini başlatma çağrısı yapmış ve Fransa genelinde ablukaların gerçekleşeceğini ifade etmişti. Thomas-Alves, Gazze'deki dramatik durum ve Mısır'daki görüşmelerin tıkanmış gibi görünmesi nedeniyle liselilerin olaylara karşı harekete geçme arzusunu dile getirmişti.

Thomas-Alves, Lise Sendikalar Birliği'nin diğer yerel sendikalarla ilişkisinin olduğunu ve bu sendikaların bir parçası olduğunu vurgulamıştı. Liseliler ve üniversite öğrencileri arasındaki işbirliğini teşvik eden Thomas-Alves, yarın ve salı günleri için okullarda abluka çağrısını yinelemişti.

Protestoların iki günden fazla sürebileceğini belirten Thomas-Alves, bazı liselerin bloke edilmesinin "kar topu etkisi" oluşturarak çok daha fazla gösteriye yol açabileceğini umduğunu aktarmıştı. Lyon, Tours, Besançon, Bretagne ve Paris bölgelerinde yoğun bir katılımın beklendiğini ifade etmişti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.