Fransa'nın çözümü iki devletli yapı

Fransa'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilci Yardımcısı Büyükelçi Nathalie Estival-Broadhurst, Orta Doğu'da kalıcı barışın tek yolunun iki devletli çözüm olduğunu vurguladı.

Fransa'nın çözümü iki devletli yapı
Yayınlanma:

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) bakanlar düzeyinde gerçekleştirilen "Orta Doğu" oturumunda konuşan Estival-Broadhurst, bölgedeki krizle ilgili açıklamalarda bulundu.

İran'ın İsrail'e karşı gerçekleştirdiği "eşi benzeri görülmemiş" hava saldırısını kınadığını belirten Estival-Broadhurst, bu saldırının "bölgesel ve uluslararası güvenliğe ve barışa büyük bir tehdit oluşturduğunu" ifade etti.

Fransa'nın İsrail halkıyla dayanışma içinde olduğunu vurgulayan Estival-Broadhurst, taraflara bölgede tehlikeli bir tırmanıştan kaçınma çağrısında bulundu.

Estival-Broadhurst, İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırısının, "Orta Doğu'da yaşanan krizin acil bir şekilde çözülmesi gerektiğini" bir kez daha hatırlattığını belirtti.

"Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ifade ettiği gibi, Gazze'deki tüm sivillerin korunmasını sağlayacak bir ateşkesin derhal sonuçlandırılması gerekmektedir." diyen Estival-Broadhurst, "Orta Doğu'da kalıcı barışın ancak iki devletli bir çözümle mümkün olabileceğini" vurguladı.

Estival-Broadhurst, "Rehinelerin hemen ve koşulsuz olarak serbest bırakılması, tüm sivillerin uluslararası hukuk çerçevesinde korunması ve insani yardımların engelsiz bir şekilde ulaştırılması" çağrısı yaptı.

Fransa'nın Lübnan'ın bağımsızlığına olan bağlılığına da değinen Estival-Broadhurst, bu hedefe ulaşmak için çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.