Gazze İşçiler Sendikası: Halkın yarısı günlük geliri olmadan hayata tutunmaya çalışıyor

Gazze'deki Filistinli İşçiler Sendikası Başkanı Sami el-Amasi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle açıklama yayınladı.

Gazze İşçiler Sendikası: Halkın yarısı günlük geliri olmadan hayata tutunmaya çalışıyor
Yayınlanma:

Emek ve Dayanışma Günü her yıl kutlandığında Filistinli işçilerin ve özellikle de Gazze'deki işçilerin acılarının tazelendiğine dikkati çeken Amasi, Gazze Şeridi'ndeki işçilerin dünyada benzeri görülmemiş bir suç olan abluka altında yaşadıklarının altını çizdi.

Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin 2022 yılından bu yana 66 balıkçıyı gözaltına aldığı ve bunlardan 3'ünün hala serbest bırakılmadığı bildirildi. Gazze Şeridi'nde balıkçılık sektörünün yaklaşık yüzde 15'ini oluşturduğu ve yaklaşık 4 bin kişinin doğrudan istihdam edildiği belirtildi. Ancak İsrail'in bölgedeki balıkçılık sektörünü tehlikeli hale getirmeye çalıştığı ifade edildi. İsrail, Gazze Şeridi'ni 2006 yılından bu yana kara, hava ve deniz ablukası altında tutuyor ve bölgede yaşayan yaklaşık 2 milyon Filistinli için hayat zorluğu devam ediyor. Gazze Şeridi'nde halkın yarısının günlük geliri olmadan yaşam mücadelesi verdiği bilgisi de paylaşıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.