Hamas: İsrail ateşkes sürecini tıkıyor

Hamas, İsrail'le yapılan dolaylı müzakerelerde esnek bir yaklaşım sergilediklerini ancak Tel Aviv yönetiminin Gazze'ye yönelik savaşı sona erdirmeyi reddederek süreci uzattığını açıkladı.

Hamas: İsrail ateşkes sürecini tıkıyor
Yayınlanma:

Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye, El-Aksa televizyon kanalına yaptığı açıklamalarda, Gazze'de ateşkes ve esir takası için İsrail'le yapılan dolaylı müzakerelere değindi.

Hayye, İsrail'i müzakere sürecini uzatmakla suçlayarak şunları kaydetti:

"Hamas, müzakerelerde tam bir esneklik gösterdi ancak işgalci (İsrail) süreci uzatıyor. Hamas, şu anda savaşı sonlandırmak istiyor ve bunun için gerekli esnekliği gösterdi ancak işgalci bunu reddetti. Tam bir ateşkes olmadan herhangi bir anlaşma olmayacak."

Hayye ayrıca, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun savaştan sonra siyasi ve yargısal sonuçlarla karşı karşıya kalma endişelerine dikkat çekti ve hatta Netanyahu'nun koltuğunu korumak için bölgesel bir savaşa girmek gibi adımlar atmaya çalışabileceğini ima etti.

Hamas'ın 7 Ekim 2023'te İsrail'e karşı gerçekleştirdiği saldırıya da değinen Hayye, Hamas'ın sınırlı bir saldırıyla İsrailli bazı askerleri esir almayı hedeflediğini ancak bu saldırıda "İsrail ordusundaki Gazze Tümeninin tamamen çöktüğünü" belirtti.

İsrail'in intikam almak için Gazze'de katliamlar düzenlediğini ve halkı göçe zorladığını vurgulayan Hayye, Aksa Tufanı'nın siyasi ve stratejik hedeflerini gerçekleştirdiğini ifade etti.

Hayye ayrıca, Aksa Tufanı'nın İsrail'i sarsıntıya uğrattığını ve güvenlik sistemini çökerttiğini, bu nedenle ABD'nin İsrail'i kurtarmak için hızla devreye girdiğini dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.