Husiler'den uyarı: Gazze'ye saldırılar artarsa saldırılarımızın boyutu değişir

Yemen'deki İran destekli Husiler, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılara devam etmesi halinde, "gerginliği tırmandıracak yeni bir adıma" hazırlandıklarını duyurdu.

Husiler'den uyarı: Gazze'ye saldırılar artarsa saldırılarımızın boyutu değişir
Yayınlanma:

Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi'nin açıklaması, Yemen haber ajansı SABA'da yer aldı.

Abdulmelik el-Husi, "İsrail'in ABD'yle birlikte Filistin halkına yönelik saldırılarının devam etmesi halinde, gerginliği tırmandırmak için yeni bir adıma hazırlandıklarını" belirtti.

Gazze'de olası bir ateşkes halinde bile İsrail ile olan çatışmalarının kalıcı olduğunu savunan Husi, bunun İsrail'in "gasp, saldırı ve işgale devam etmesinden kaynaklandığını ve tüm Filistin topraklarından çıkıncaya kadar çatışmanın devam edeceğini" aktardı.

Öte yandan, Yemen'deki Kızıldeniz'de yaşanan durum da endişe verici. İran'ın desteklediği Husiler, Gazze'deki saldırılara tepki olarak 31 Ekim 2023'ten bu yana Yemen açıklarında İsrailli şirketlere bağlı olduğunu belirttikleri ticari gemilere el koyuyor ve bazılarına da insansız hava araçları ve füzelerle saldırıyor.

Husilerin eylemlerinin ardından birçok gemicilik şirketi, Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı aldı. Bu durum, küresel deniz ticareti güvenliği açısından endişe yaratmıştır.

ABD, bu gelişmeler üzerine 18 Aralık 2023'te, bir grup ülkenin katılımıyla Husi güçlerine karşı "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu bir "deniz görev gücü" oluşturulduğunu açıkladı.

ABD ve İngiltere'nin Yemen'deki kontrollerinde bulunan bölgelere saldırması üzerine Husiler, bu iki ülkenin tüm gemilerini hedef alacağını duyurdu. Bu gelişmeler, bölgedeki gerilimi artırma potansiyeline sahiptir.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.