İngiltere'den şok uyarı: Analog çağa dönüş sinyali!

Avrupa’nın önemli ülkelerinden şaşırtıcı çağrılar gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde İsviçre tarafından yapılan elektrik kullanımı uyarısını bu kez de ‘Güneş batmayan ülke’ İngiltere yaptı.

İngiltere'den şok uyarı: Analog çağa dönüş sinyali!
Yayınlanma:

Kapitalizmin merkezlerinden biri ve refah toplumu olduğu iddiasıyla övgülere mazhar alan İngiltere’de Başbakan Yardımcısı Oliver Dowden, elektriğin ve internetin uzun süre kesilme durumu olduğunu belirtti ve İngiltere vatandaşlarını uyardı. Dowden İngiliz vatandaşlardan pil ve pille çalışan araçları evde stoklama çağrısı yaptı. Dowden ayrıca İngilizlere mum alma ve mum stoklama çağrısı da yaptı. Medya organlarının kullanım dışı kalması ihtimalini de dillendiren Dowden elektriksiz çalışan radyoların da stoklanması gerektiğini dillendirdi.

Dowden, Britanyalıların 'hazırlıklı ve kişisel olarak dirençli' olması gerektiğini de söyleyerek çok alışılan dijital çağın deprem, terör saldırısı, doğal afet gibi türlü tehditlerle ellerinden geçici de olsa kayıp olma durumuna karşı analog çağa dönüş talebinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.