İran’da askeri törene saldırı: 12 ölü

İran’daki saldırıda ölü sayısı 12’ye yaralı sayısı 60’a yükseldi

İran’da askeri törene saldırı: 12 ölü
Yayınlanma:
Güncelleme:

İran’ın Ahvaz kentinde askeri geçit töreni sırasında gerçekleşen terör saldırısında ölü sayısı 12’ye yaralı sayısı 60’a yükseldi. İran’ın Ahvaz kentinde askeri geçit töreni esnasında gerçekleşen terör saldırısında ölü sayısı 12’ye yaralı sayısı 60’a yükseldi. Terör saldırısının sorumluluğunu el-Ahvaziye terör örgütüne bağlı gruplar üstlenmişti. 

saldiriiran.jpg

Dışişleri'nden sert tepki

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, 10 kişinin hayatını kaybettiği, 21 kişinin yaralandığı terör saldırısına sert tepki gösterdi. Bakan Zarif yaptığı açıklamada, "Terörizmin bölgedeki destekleyicileri ve onların ABD’li efendileri sorumludur” dedi. 

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Terörizmin bölgedeki destekleyicileri ve onların ABD’li efendileri sorumludur” ifadelerini kullanarak İran’ın Ahvaz’da gerçekleşen terör saldırılarına sert tepki gösterdi. 

Bakan Zarif, paylaştığı yazıda, "Yabancı bir rejim tarafından işe alınan, eğitim alan ve silahlanan teröristler Ahvaz’a saldırı gerçekleştirdi. Saldırının kurbanları arasında haber mensupları ve çocuklar da yer alıyor. İran, bölgedeki terörizmin destekleyicilerini ve onların ABD’li efendilerini böylesi saldırılar için sorumlu buluyor. İran, İranlıları savunma doğrultusunda seri ve katı yanıt verecektir” ifadelerini kullandı. 

Huzistan Valiliği yaptığı son açıklamada 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 21 kişinin ise yaralandığını aktardı. 

İran’daki saldırıyı el-Ahvaziye terör örgütü üstlendi

İran’ın Ahvaz kentinde askeri geçit töreni sırasında gerçekleşen terör saldırısını el-Ahvaziye adlı terör örgütü üstlendi. 

Ahvaz kentinde düzenlenen askeri geçit töreni sırasında gerçekleşen terör saldırısının sorumluluğu üstlenen el-Ahvaziye örgütüne bağlı gruplar, sosyal ağlarda yayınladıkları bir fotoğrafta "Bugün sabah Ahvaz’ın devrimci mücahitleri cesurca işgalci Vilayeti Fakih rejiminin askerlerine saldırdı ve Tahran’ın işgalci rejiminin birçok komutanı ve yetkililerine ateş açtı" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan İran Devrim Muhafızları sözcüsü Ramazan Şerif de yapmış olduğu bir açıklamada saldırının el-Ahvaziye terör örgütü tarafından gerçekleştirildiğini grubun Suudi Arabistan’dan beslendiğini belirtmişti. 

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.