İran'da kadınlara başörtü dayatmasında gelinen son nokta!

İran'da, kadınların zorunlu başörtüsü ve kıyafet kurallarına uymalarını sağlamak amacıyla akıllı kamera sistemi kullanılacağı açıklandı.

İran'da kadınlara başörtü dayatmasında gelinen son nokta!
Yayınlanma:

Polis Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, vatandaşlarla herhangi bir gerilim yaşanmaması için yeni bir tedbir alındığı vurgulandı.

Kameralar, halka açık alanlarda ve caddelerde kullanılacak ve başörtüsü zorunluluğuna uymayan kadınların kimliklerini tespit ederek kendilerine uyarı mesajı gönderecek. Ayrıca, zorunlu kıyafet kurallarına karşı çıkmanın ülkenin manevi imajını zedelediği ve güvensizlik yarattığı belirtildi. Vatandaşlar, polisle iş birliği yaparak zarar verici adımlardan kaçınmalı ve kurala uygun davranmalı istendi.

iran.jpg

İRAN'DA KADIN DİRENİŞİ

İran'ın başkenti Tahran'da yaşanan olaylar sonrasında ülke genelinde protestolar ve gösteriler yaşanmıştı. Mahsa Emini'nin ölümü, zorunlu kıyafet kuralına karşı çıkan ve kadın hakları savunucularının tepkisini çekmişti. Binlerce kişi gözaltına alınmış ve yüzlerce kişi hayatını kaybetmişti. Protestolar sona erse de kadınlar ülkenin birçok bölgesinde hala başlarını örtmeden kamuya açık alanlarda dolaşarak tepkilerini sürdürüyorlar. Bu durum, ülkedeki kadın hakları ve özgürlükleri konusunda halen tartışmaların sürdüğünü gösteriyor.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.