İsrail, Filistin'i açık cezaevine çevirdi

İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te ihlallerini artırmasıyla ilgili son 200 gün içinde en az 8 bin 430 kişiyi gözaltına aldığı belirtiliyor.

İsrail, Filistin'i açık cezaevine çevirdi
Yayınlanma:

Filistin Esirler Kulübü tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in bu bölgelerdeki baskın ve gözaltılarını sürdürdüğüne dikkat çekildi. Söz konusu açıklamada, 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te artan ihlallerin sonucunda 8 bin 430 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Gözaltına alınanların içinde 280 kadın ve 540 çocuğun olduğu belirtilirken, bu süre zarfında gözaltına alınanların toplamının, hem hala tutuklu olanlar hem de serbest bırakılanlar dahil olduğu vurgulandı.

Ayrıca açıklamada, İsrail'in son 200 günde işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 8 bin 430 Filistinliyi gözaltına alması sonucunda cezaevlerindeki toplam Filistinli sayısının 3 bin 660'sının idari tutuklu olduğu, toplamda 9 bin 500'ü aştığı bilgisi paylaşıldı.

Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, İsrail'in Batı Şeria'da artan ihlalleriyle birlikte son 200 günde 122'si çocuk ve 4'ü kadın olmak üzere 487 kişinin öldüğü, 4 bin 900 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.