İsrail hastalara acımadı! Şifa Hastanesi'ndeki 500 hastayı sokaklara terk etti

Gazze'deki hükümet, İsrail'in batısındaki Şifa Hastanesi'ndeki 500 hastayı sokağa atarak kaderlerine terk ettiğini açıkladı.

İsrail hastalara acımadı!  Şifa Hastanesi'ndeki 500 hastayı sokaklara terk etti
Yayınlanma:

İsrail ordusunun hastaneyi boşaltma talebi üzerine, hasta, yaralı ve yerinden edilmiş kişilerin sokakta bırakıldığı belirtildi.

Hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, açlık, susuzluk ve acıya dayanamayan 500'den fazla hastanın, İsrail ordusu tarafından hastaneden çıkmaya zorlandığı ve sokakta terk edildiği ifade edildi.

Durumları ciddi olan bu kişilerin acilen üst düzey tıbbi bakıma ihtiyaç duydukları vurgulandı. Açıklamada, İsrail'in ve uluslararası kurumların hastane ve sağlık kuruluşlarının korunması konusundaki sorumluluklarına dikkat çekildi ve tüm hastanelere yakıt sağlanması çağrısında bulunuldu.

Gazze'deki sağlık kaynakları, İsrail ordusunun hastaların, yaralıların, yerinden edilmiş kişilerin ve sağlık personelinin bulunduğu Şifa Hastanesi'ni boşaltma talebinde bulunduğunu belirtmişti. İsrail ordusu, Şifa Hastanesi'nde bulunan kişileri zorla hastane dışına sürmüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.