İsrail katliamı bitmiyor: Okula yapılan saldırıda en az 29 kişi öldü

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırıları devam ederken, Han Yunus kentinde yerlerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı bir okulun hedef alınması sonucu en az 29 kişi yaşamını yitirdi.

İsrail katliamı bitmiyor: Okula yapılan saldırıda en az 29 kişi öldü
Yayınlanma:

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 277 gündür sürüyor ve bu saldırılar sivil kayıplara neden olmaya devam ediyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin Han Yunus kentinde yerinden edilmiş Filistinlilerin barındığı Abasan’daki el-Awda Okulu çevresine hava saldırısı düzenledi. Bu saldırıda, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 29 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırının ardından bölgede büyük bir yıkım ve kaos yaşandı.

DIŞİŞLERİNDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Han Yunus'ta ortaya çıkarılan toplu mezarlar ve son dört günde dört okulun hedef alınması, İsrail'in Filistin halkını topyekun yok etmeyi amaçladığının somut kanıtıdır" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, İsrail’in bu saldırılarının uluslararası hukuka aykırı olduğu ve acilen durdurulması gerektiği vurgulandı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik 277 gündür devam eden saldırıları, sivil kayıpların artmasına ve altyapının ciddi şekilde zarar görmesine neden oldu. Okullar, hastaneler ve diğer kamu binaları sık sık saldırıların hedefi oluyor, bu da sivillerin güvenli bölgelere kaçmasını zorlaştırıyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.