Japonya, Sudan'daki vatandaşlarını tahliye etti

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, Sudan'dan ayrılmak isteyen tüm Japon vatandaşların ülkeden tahliye edildiğini bildirdi.

Japonya, Sudan'daki vatandaşlarını tahliye etti
Yayınlanma:

Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) ve ordu arasında çatışmaların yaşandığı Sudan'dan ayrılmak isteyen Japon vatandaşların ülkeden tahliye edilirken, Sudan'daki Japonya Büyükelçiliği de geçici olarak kapatıldı.

15 Nisan'da başlayan ve hala devam eden Sudan'da paramiliter güç Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) ve ordu çatışmalar nedeniyle yabancı uyruklular ülkeden tahliye ediliyor.

72 saat süreyle iki taraf arasında ateşkes ilan edildi. Japonya hükümetinden de bölgede bulunan vatandaşlarının durumuna dair açıklama geldi.

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, Sudan'dan ayrılmak isteyen tüm Japon vatandaşların ülkeden tahliye edildiğini duyurdu. 45 Japon vatandaşı ve ailelerinin Japonya Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) uçağı ile ülkeden ayrıldığı bilgisini paylaşan Kishida, diğer 8 kişinin ise Fransa ve uluslararası organizasyonların yardımıyla tahliye edildiğini açıkladı.

Kishida, ilgili hükümetlerle iş birliği içinde Sudan'da kalan Japon vatandaşlarına destek sunmak ve güvenliklerini sağlamak için azami çabayı göstereceklerini vurguladı. Japonya Dışişleri Bakanlığı ise Sudan'daki büyükelçiliğin geçici olarak kapatıldığını açıkladı.

İlgili Haberler

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.