Joe Biden başkan adaylığını resmen açıkladı

ABD Başkanı Joe Biden Salı günü yaptığı açıklamada gelecek yıl gerçekleştirilecek seçimlerde yeniden başkan adayı olacağını resmen açıkladı.

Joe Biden başkan adaylığını resmen açıkladı
Yayınlanma:

ABD tarihinin en yaşlı Başkanı olan Joe Biden, 2024 yılında gerçekleşecek başkanlık seçimlerinde Beyaz Saray'da ikinci bir dönem için aday olacağını duyurdu. Biden, tekrardan kazanması halinde dört yıl daha başkanlık yapacak.

"BU İŞİ BİTİRELİM"

ABD Başkanı Biden, 2024 başkanlık seçimlerinde aday olacağını yayınladığı bir video ile duyurdu. Biden, "Dört yıl önce başkanlığa adaylığımı koyduğumda, 'Şu anda Amerika'nın ruhu için savaşıyoruz' demiştim. Hala da savaşıyoruz. Bu rehavete kapılacak bir zaman değil. Bu yüzden tekrar seçilmek için adaylığımı duyuruyorum. Bu işi bitirelim. Yapabileceğimizi biliyorum" ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen anketlerde ise ABD halkı Biden'ın yaşıyla ilgili endişe duyuyor. Biden, seçilmesi durumunda, ikinci döneminin sonunda 86 yaşında olacak. Halkın bu endişelerine karşı Beyaz Saray doktorları alkol kullanmayan başkanın "göreve uygun" olduğunu ve zihinsel olarak yeterince iyi durumda olduğunu belirtiyor.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.