Kudüs Hastanesi, enerji krizi nedeniyle faaliyetlerini durdurdu

Filistin Kızılayı tarafından yapılan açıklamada, Kudüs Hastanesi, yaşanan yakıt sıkıntısı ve elektrik kesintisi sebebiyle hizmet veremez duruma geldiğini bildirdi.

Kudüs Hastanesi, enerji krizi nedeniyle faaliyetlerini durdurdu
Yayınlanma:

Filistin Kızılayı'nın son açıklamasına göre, Kudüs Hastanesi, yaşanan yakıt sıkıntısı ve elektrik kesintisi sebebiyle hizmet veremez duruma geldiğini açıkladı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ederken, bölgedeki yakıt kıtlığı, insani krizi tehlikeli bir seviyeye taşıyor. Binlerce Filistinlinin tedavi gördüğü hastanelerdeki yakıt eksikliği, ciddi bir sağlık tehdidi oluşturuyor.

Filistin Kızılayı'nın bugün yaptığı açıklamada, Tel al-Hawa semtinde bulunan Kudüs Hastanesi'nin yakıt sıkıntısı ve elektrik kesintisi nedeniyle artık hizmet veremediği vurgulandı. Açıklamada, “Filistin Kızılayı, sağlık sistemimizin çökmesinden ve bunun sonucunda ortaya çıkan vahim insani koşullardan uluslararası toplumu ve Dördüncü Cenevre Sözleşmesi’ni imzalayan ülkeleri sorumlu tutuyor” denildi.

Cenevre Sözleşmeleri, savaşta insani muameleye ilişkin uluslararası yasal standartları belirleyen 4 anlaşma ve 3 ek protokolden oluşan uluslararası insani yasalardır. Dördüncü Cenevre Sözleşmesi, özellikle sivil kişilerin savaş döneminde korunmasına yönelik önemli hükümleri içermektedir.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.