Fransız Sözcüsü Legendre: Yapacak bir yorumum yok

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Anne-Claire Legendre, ABD'nin Fransa'nın içişlerine müdahalesine yönelik soruyu cevaplamadı.

Fransız Sözcüsü Legendre: Yapacak bir yorumum yok
Yayınlanma:

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Anne-Claire Legendre, Fransa'nın içişlerine en çok müdahalenin ABD'den geldiğine ilişkin soruya cevap vermedi.

AA muhabirinin, Fillon'un "Fransa'nın içişlerine en çok müdahalenin ABD'den geldiğiyle" ilgili iddiasına ilişkin sorusu üzerine Legendre, "yapacak bir yorumu olmadığını" dile getirdi.

Legendre, Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna'nın Slovakya Dışişleri Bakanı Rastislav Kacer ile bu sabah görüştüğünü söyleyerek, görüşmede iki bakanın, Ukrayna-Rusya savaşını, temmuzda düzenlenecek NATO Zirvesini, Avrupa'nın stratejik özerkliğinin güçlendirilmesini ve Batı Balkanlardaki istikrarı ele aldıklarını aktardı.

“DIŞ MÜDAHALELERLE KARŞILAŞTIM”

Fillon, salı günü Fransa'ya yönelik dış müdahalelere ilişkin parlamentonun soruşturma komisyonuna yaptığı açıklamalarda, "Dış müdahalelerle karşılaştım ve çoğu zaman ABD isimli dost ve müttefik ülkeden geliyordu" şeklinde konuşmuştu.

“5 YIL BOYUNCA DİNLENDİK”

Eski Fransa Başbakanı Fillon, eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve kendisinin ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) tarafından 5 yıl boyunca dinlendiğini iddia etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.